ΟΗΕ: Σε στενή επαφή με χώρες που συμμετέχουν στον θαλάσσιο διάδρομο από Κύπρο για Γάζα

ΟΗΕ: Σε στενή επαφή με χώρες που συμμετέχουν στον θαλάσσιο διάδρομο από Κύπρο για Γάζα

Tα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε στενή επαφή με τις εμπλεκόμενες χώρες στο θαλάσσιο διάδρομο από την Κύπρο στη Γάζα για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Σε ερώτηση σχετικά με την εκπροσώπηση του ΟΗΕ στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου 2024 για την ενίσχυση του θαλασσίου διαδρόμου, στην οποία συμμετείχαν οι ΗΠΑ, το Κατάρ, η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο ο κ. Ντουζαρίκ αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ανώτερης Συντονίστριας Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανασυγκρότησης του ΟΗΕ για τη Γάζα, Σίγκριντ Κάαγκ.

«Παραμένουμε σε πολύ στενή επαφή με όλα αυτά τα κράτη μέλη και την ΕΕ που συμμετέχουν στην επιχείρηση που οργανώνεται στη Κύπρο και προσπαθούμε να βοηθήσουμε με την επίβλεψη και την εξακρίβωση και προφανώς να διασφαλίσουμε ότι όλα αυτά συνάδουν με το όραμα για αύξηση της βοήθειας που πηγαίνει προς τη Γάζα» τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE