ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Μετά τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία τα επόμενα βήματα από ΟΗΕ

Κυπριακό: Μετά τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία τα επόμενα βήματα από ΟΗΕ

Η 31η Μαρτίου θεωρείται μια ημερομηνία καθοριστικής σημασίας για τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος όλο αυτό το διάστημα αναλώθηκε σε μια έντονη προεκλογική εκστρατεία, πλησιάζοντας στις τοπικές εκλογές.

Το στοίχημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι κατά πόσο θα βγει ισχυρός και από αυτή την εκλογική διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας, ίσως φέρει αλλαγές στη χώρα στο πλαίσιο της συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του Μαρτίου, τα ΗΕ καθώς και η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ γνωρίζουν πολύ καλά ότι μέχρι την ολοκλήρωση των τοπικών εκλογών στην Τουρκία, δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη στο κυπριακό. Άλλωστε, η κ. Ολγκίν δείχνει να μην βιάζεται όπως απέδειξε μέσα από τις συναντήσεις της στον δεύτερο γύρο των επαφών που πραγματοποιεί στο νησί, καθώς και αυτήν τη φορά επέλεξε να ακούσει,  εστιάζοντας σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως  στο Κραν Μοντανά και τί έφταιξε για το αποτέλεσμα της διάσκεψης.

Το ταξίδι της κ. Ολγκίν ολοκληρώνεται την Κυριακή σύμφωνα με πληροφορίες και το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι μεταβαίνει σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, ενώ η επιστροφή της στην Κύπρο τοποθετείται εντός Απριλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Συνάντηση Ολγκίν με Αννίτα Δημητρίου

Την Πέμπτη, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, κλείνοντας τον κύκλο επαφών της με τα πολιτικά κόμματα. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την παρούσα φάση του κυπριακού και για την αποστολή της κ. Ολγκίν, προσθέτοντας πως πάντοτε αναφερόμαστε σε λύση του κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στη βάση των σχετικών αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΣΑ και φυσικά μιλάμε για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top