ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γιώργος Νταλάρας απόψε τραγουδά για τις γυναίκες σύμβολα της Κύπρου

Ο Γιώργος Νταλάρας απόψε τραγουδά για τις γυναίκες σύμβολα της Κύπρου

Ο Γιώργος Νταλάρας δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ την πρόταση της Επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άννας Αριστοτέλους.

Απάντησε αμέσως θετικά για να βρεθεί στη Κύπρο και να τραγουδήσει αφιλοκερδώς για τις γυναίκες σύμβολα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974, και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που τιμήθηκε πριν λίγες μέρες (8 Μαρτίου).

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι Κύπριος υπήκοος με τιμητική πολιτογράφηση από την περίοδο που τραγουδούσε σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνοντας χρήματα για την Άμυνα της Μεγαλονήσου. Είναι επίσης επίτιμος Δημότης του Δήμου Στροβόλου, στο Δημοτικό Θέατρο του οποίου θα γίνει απόψε η εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, επίσης αφιλοκερδώς, το φωνητικό σύνολο Διάσταση και η ηθοποιός Ζωή Κυπριανού.

Στο πλαίσιο της αποψινής εκδήλωσης με τίτλο: «Κάθε Γυναίκα και Μια Ιστορία – Γυναίκες Σύμβολα της Κύπρου», θα τιμηθούν γυναίκες που πρόσφεραν στον αγώνα της Κύπρου, υπερασπιζόμενες την πατρίδα. Θα αναδειχθούν επίσης αθέατες πτυχές του κυπριακού δράματος της τουρκικής εισβολής του 1974.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ωστόσο απουσιάζει στο Άγιο Όρος όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top