Σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ: Κλήθηκε για κατάθεση η γυναίκα που υπέστη τον ξυλοδαρμό
15.03.2024 - 09:49
Συνεχείς είναι οι εξελίξεις για το σκάνδαλο που προέκυψε με τους δύο μοναχούς στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.
Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι μετά την προβολή του συγκεκριμένου βίντεο η Αστυνομία προχωρά αυτεπάγγελτα σε έρευνα του περιστατικού.
Η έρευνα, συνέχισε, διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Ευάλωτων Προσώπων, και έχουν δοθεί οδηγίες από την πρώτη στιγμή.
Παράλληλα ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες να εντοπιστεί το συγκεκριμένο πρόσωπο και τελικά έγινε κατορθωτή η επικοινωνία και έχει διευθετηθεί ώστε να προσέλθει στα γραφεία της υποδιεύθυνσης και να ληφθεί κατάθεση για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Επιπρόσθετα σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει στείλει γραπτή δήλωση στους ανακριτές σε σχέση με την οποία διερευνάται και ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί χθες ώστε να υιοθετήσει το περιεχόμενο της δήλωσης για την οποία είχε αποστείλει για το συμβάν στις 5 Μαρτίου.
Οι ανακριτές, πρόσθεσε, έχουν λάβει ένα μεγάλο αριθμό τεκμηρίων στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και ανάμεσα σε αυτά τα τεκμήρια, είναι και κάποια βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, κατέληξε.
Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline: