Αυστραλία: Στο βιβλίο Γκίνες το μεγαλύτερο μύρτιλλο στον κόσμο

Αυστραλία: Στο βιβλίο Γκίνες το μεγαλύτερο μύρτιλλο στον κόσμο

Μία φάρμα στην Αυστραλία έχει πλέον το ρεκόρ για το μεγαλύτερο μύρτιλλο στον κόσμο καθώς έχει το μέγεθος μιας μπάλας του πινγκ πονγκ.

Το τερατώδες φρούτο, που συλλέχθηκε τον Νοέμβριο και έκτοτε αποθηκεύτηκε σε καταψύκτη, είχε πλάτος σχεδόν 4 εκατοστά και ζύγιζε 20,4 γραμμάρια - περίπου 10 φορές περισσότερο από το μέσο μύρτιλλο.

Τον τίτλο κατείχε προηγουμένως ένα μύρτιλλο βάρους 16,2 γραμμαρίων που καλλιεργήθηκε στη Δυτική Αυστραλία.

 

«Πραγματικά μόνο όταν τα βάλαμε στη ζυγαριά συνειδητοποιήσαμε τι βρήκαμε», δήλωσε ο επικεφαλής κηπουρός στο BBC.

Μετά από 12 εβδομάδες, το μούρο πιστοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως το βαρύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Εντός των επόμενων 24ωρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα, μετά και τη λήψη των σχετικών εκθέσεων αναφορικά με τις  καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

BEST OF TOTHEMAONLINE