ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξίδια: «Τρέχουν» να κλείσουν τα τριήμερα οι Κύπριοι - Έκαναν «φτερά» τα εισιτήρια

Ταξίδια: «Τρέχουν» να κλείσουν τα τριήμερα οι Κύπριοι - Έκαναν «φτερά» τα εισιτήρια

Έχουμε μπει δυναμικά στην Άνοιξη με αρκετές αργίες και τριήμερα, τα οποία θα αποτελέσουν ευκαιρίες απόδρασης για τους Κύπριους.

Ήδη αρκετοί Κύπριοι ξεκίνησαν να ετοιμάζουν τις βαλίτσες και να κλείνουν πακέτα αλλά και κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στο οποίο θα γίνει η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού της Λεμεσού (16-18 Μαρτίου).

Ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για ταξίδι στο εξωτερικό, με την ζήτηση να στρέφεται στα πακέτα των ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), Αντώνης Ορθοδόξου, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αλλά και για τα άλλα δύο επόμενα τριήμερα (25η Μαρτίου και 1η Απρίλιου) είναι αυξημένο, με τον κόσμο να φαίνεται να θέλει να ταξιδέψει.

«Γενικά τα τρία τριήμερα πάνε πολύ καλά, με την ζήτηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ευελπιστούμε ότι αυτό το ενδιαφέρον θα συνεχίσει και το καλοκαίρι για να έχουμε μια καλή χρόνια», σημείωσε

Ερωτηθείς για τους προορισμούς που επιλέγουν κυρίως οι Κύπριοι, ο κ. Ορθοδόξου απαντήσαμε ότι την μερίδα του λέοντος την έχει η Ελλάδα, σημειώνοντας πως αφορά περισσότερο ορεινές περιοχές όπως για παράδειγμα Βόλο, Ναύπλιο αλλά γενικά και περιοχές που δεν απέχουν ιδιαίτερα από την Αθήνα.

Παράλληλα, ενδιαφέρον υπάρχει και για χώρες της Ευρώπης, όπως Παρίσι και Ρώμη.

Αναφορικά με τις τιμές των διαθέσιμων πακέτων, ο κ. Ορθοδόξου ανέφερε ότι υπάρχουν προσφορές αλλά συγκριτικά με πέρσι οι τιμές είναι λίγο πιο αυξημένες.

«Πέρσι η 25η Μαρτίου και η 1η Απρίλιου δεν ήταν τριήμερα ενώ τώρα επειδή είναι και βολεύει, οι τιμές είναι λίγο πιο αυξημένες, υπερβολικά αλλά στα κανονικά και λογικά πλαίσια», είπε καταληκτικά.

Μεγάλη ζήτηση και για κρατήσεις σε ξενοδοχεία

Την ίδια στιγμή αρκετοί πάντως είναι αυτοί που επιλέγουν να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό αλλά διαλέγουν εγχώρια ξενοδοχεία, τόσο παραλιακά όσο και ορεινά θέρετρα, για τις διακοπές του τριήμερου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ThemaOnline ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, υπάρχει κινητικότητα στις κρατήσεις των ξενοδοχείων που είναι ανοιχτά, ωστόσο όχι στον βαθμό της καλοκαιρής σεζόν.

«Τα ξενοδοχεία που είναι ανοικτά, και το τονίζω αυτό γιατί το 70% είναι κλειστό, θα καταγράψουν ψηλές πληρότητες αλλά κυρίως για τις συγκεκριμένες μέρες του τριήμερου και όχι για ολόκληρη την βδομάδα», τόνισε, προσθέτοντας ότι αν και αποτελεί προετοιμασία για την καλοκαιρινή σεζόν, δεν θα αποτελέσει όμως ουσιαστική διαφορά αφού πρόκειται για μεμονωμένες διανυκτερεύσεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, αυτή η ζήτηση αφορά καθαρά τον εγχώριο τουρισμό και όχι τουρίστες από το εξωτερικό.

«Δεν υπάρχει ουσιαστικά τουριστική εισροή από το εξωτερικό αυτή την στιγμή είναι πολύ λίγα τα νούμερα, ανεπαίσθητα θα έλεγα, όποτε ότι κρατήσεις που γίνονται είναι από τον εγχώριο τουρισμό», επεσήμανε.

Αναφορικά για τις επαρχίες με την μεγαλύτερη κινητικότητα, ο κ. Ρουσουνίδης απάντησε ότι την τιμητική της την έχει η επαρχία της Λεμεσού, στην οποία θα γίνει και το μεγάλο καρναβάλι

«Μετά ακολουθεί η επαρχία της Πάφου ενώ κινητικότητα υπάρχει επίσης και στα ορεινά. Το πιο λίγο ενδιαφέρον παρατηρείται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στην οποία = πάρα πολύ λίγα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ξεκίνησαν κρατήσεις για τα τριήμερα της 25η Μαρτίου και της 1η Απρίλιου, ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε ότι υπάρχει κάποια ζήτηση αλλά επειδή οι Κύπριοι κλείνουν συνήθως την τελευταία στιγμή, αναμένεται να αυξηθούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top