ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης: «Δεν έχει πει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα»

«Πυρά» ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης: «Δεν έχει πει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα»

«Η επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα θα σημάνει μια νέα φάση στη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά προς την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως, «η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη παραμένει η μόνη κυβέρνηση στον πλανήτη που δεν έχει πει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα και αυτό θα καταγραφεί από την Ιστορία».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι «η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν απαλλάσσεται από την ηθική και πολιτική ευθύνη να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας επειδή συνέβαλε στον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο, την πατρότητα του οποίου βέβαια διεκδικεί …ο Νετανιάχου».

«Η επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα θα σημάνει μια νέα φάση στη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων που συντελείται εδώ και πάνω από πέντε μήνες μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας. Μέρος της γενοκτονίας είναι ο λιμός που επιβάλλει ο ισραηλινός στρατός με τη συνεχιζόμενη παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας και που οδηγεί ανθρώπους στον θάνατο από την πείνα και τις στερήσεις. Τώρα, η εισβολή στη Ράφα θα έχει στο στόχαστρο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κανένα ασφαλές καταφύγιο. Το Ισραήλ έχει καταπατήσει κάθε έννοια του διεθνούς και του ανθρωπιστικού δικαίου με θύματα δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους άμαχους και καθημερινά περιφρονεί τις εκκλήσεις του ΟΗΕ και του μεγαλύτερου μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Αυτή η θρασύτητα του Ισραήλ εκτράφηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, οι οποίες αρνούνται να συζητήσουν την επιβολή της παραμικρής κύρωσης στην ισραηλινή κυβέρνηση ενώ τώρα επιχειρούν να καταστήσουν το ζήτημα ως αποκλειστικά θέμα ανθρωπιστικής βοήθειας και όχι εξελισσόμενης γενοκτονίας. Το πρωτόγνωρο έγκλημα που συντελείται δίπλα μας δεν θα τερματιστεί με την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας -και αυτής με το σταγονόμετρο του Ισραή, ούτε με σχέδια διευκόλυνσης του εκτοπισμού των Παλαιστινίων στις γειτονικές χώρες, αλλά με τερματισμό του πολέμου.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν απαλλάσσεται από την ηθική και πολιτική ευθύνη να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας επειδή συνέβαλε στον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο, την πατρότητα του οποίου βέβαια διεκδικεί …ο Νετανιάχου. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη παραμένει η μόνη κυβέρνηση στον πλανήτη που δεν έχει πει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα και αυτό θα καταγραφεί από την Ιστορία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top