«Παγίδα» το πράσινο βέλος: Έρχεται σύστημα που θα προειδοποιεί τους οδηγούς - Τι μελετάται

«Παγίδα» το πράσινο βέλος: Έρχεται σύστημα που θα προειδοποιεί τους οδηγούς - Τι μελετάται

Προβληματισμό προκαλεί στους οδηγούς εδώ και καιρό η περίπτωση του πράσινου βέλους στα φώτα τροχαίας, το οποίο πολλοί οδηγοί δικαίως αποκαλούν «παγίδα».

Συγκεκριμένα, οδηγοί, ενώ βρίσκονται σε αναμονή σε διασταύρωση για στροφή δεξιά κατά την διάρκεια τροχαίας κίνησης, δεν προλαβαίνουν να κάνουν τη στροφή όταν αυτό σβήσει, με αποτέλεσμα να ανάβει το φλας της κάμερας και να λαμβάνουν πρόστιμο.

Λόγω των αρκετών παραπόνων που έγιναν και την παραδοχή ότι όντως αποτελεί πρόβλημα, την λύση έρχεται να δώσει ειδικό σύστημα το οποίο θα προειδοποιεί τους οδηγούς.

Τι μελετάται

Το συγκεκριμένο προειδοποιητικό σύστημα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και ο σκοπός του θα είναι να ενημερώνει πότε σβήνει το πράσινο βέλος, ώστε να μην αδικούνται οδηγοί.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι το σύστημα μελετάται αυτή την στιγμή από τα Δημόσια Έργα.

«Το εξετάζουν. Είναι εκτός των αγγλικών προτύπων που χρησιμοποιούμε και θέλουν να δουν πόσο όφελος θα έχει», επεσήμανε, προσθέτοντας παράλληλα ότι το σύστημα εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και εξετάζεται αν μπορεί να «υιοθετηθεί» και στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μελετάται και η εγκατάσταση προειδοποιητικών φαναριών στα σημεία όπου είναι εγκατεστημένες οι σταθερές κάμερες του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

Η ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση που συνδέεται με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Όχι μόνο λόγω των προσώπων που φέρονται να περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας, αλλά κυρίως γιατί ανοίγει μια νέα και ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE