ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν ο Λετυμπιώτης: «Απαράδεκτες και προκλητικές»

Καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν ο Λετυμπιώτης: «Απαράδεκτες και προκλητικές»

«Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές», χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι:«Εδώ και πενήντα χρόνια η Κύπρος, πλήρες κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται υπό παράνομη κατοχή, μετά την βάρβαρη εισβολή του 1974».

«Το απαράδεκτό των λεγόμενων και η χρονική συγκυρία που επιλέγηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν», συνέχισε «καταδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο προς τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αλλά και προς τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα, η προσωπική απεσταλμένη του οποίου, βρισκόταν μόλις πριν λίγα 24ωρα στην χώρα μας με αποστολή την δημιουργία προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών εντός του συμφωνημένου πλαισίου».

Καταληκτικά ανέφερε: «Ο Τούρκος Πρόεδρος επιλέγει να στέλνει μήνυμα διχασμού, έμπρακτα, παραβιάζοντας και αγνοώντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι απαράδεχτες δηλώσεις Ερντογάν, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το αυτονόητο. Δεν χωρούν αναχρονιστικές εγγυήσεις σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top