ΔΙΕΘΝΗ

Τι συμβαίνει με το αποτέλεσμα των ρωσικών εκλογών; - Σε χιλιάδες εκλογικά τμήματα παρατηρήθηκε ασυνήθιστα υψηλή προσέλευση

Τι συμβαίνει με το αποτέλεσμα των ρωσικών εκλογών; - Σε χιλιάδες εκλογικά τμήματα παρατηρήθηκε ασυνήθιστα υψηλή προσέλευση

Κατά την τριήμερη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία (15-17 Μαρτίου) σε μερικές χιλιάδες εκλογικά τμήματα παρατηρήθηκε ασυνήθιστα υψηλή προσέλευση ψηφοφόρων, έγραψε χθες ο ιστότοπος Vaznie istorii.

Κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια, σε κάθε εκλογικό τμήμα, ψήφιζαν σε διάστημα μιας ώρας 23 εκλογείς. Ωστόσο σε 6.675 εκλογικά τμήματα η προσέλευση των ψηφοφόρων υπερέβαινε κατά περιόδους τα 100 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εν λόγω ιστότοπος, σε ένα εκλογικό τμήμα στην περιοχή του Κρασνοντάρ, από τις 8 το πρωί έως τις 15:00 ψήφισαν 5.000 εκλογείς, δηλαδή περισσότεροι από 700 την ώρα.

Η περιοχή αυτή είχε τα πρωτεία στα «μεγάλης ταχύτητας» εκλογικά τμήματα, γράφει ο ιστότοπος Vaznie istorii, επισημαίνοντας ότι τις περιόδους αυτής της ασυνήθιστα μεγάλης προσέλευσης ψήφισαν σε όλη την Ρωσία 6 εκατομμύρια εκλογείς, ενώ η ασυνήθιστα μεγάλη προσέλευση παρατηρήθηκε την πρώτη ημέρα της ψηφοφορίας.

Η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe γράφει σήμερα ότι η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές ήταν η πιο κλειστή και μη ανταγωνιστική στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Η εφημερίδα, η οποία κατάφερε να συνομιλήσει με παρατηρητές από τη Μόσχα, το Κρασνοντάρ και το Νίζνι Νόβγκοροντ, επισημαίνει ότι οι παρατηρητές συνέβαλαν στο να λάβουν τουλάχιστον κάποιες πληροφορίες από τα εκλογικά κέντρα και να καταγράψουν τις παραβιάσεις.

«Παρά το γεγονός ότι οι δυνατότητες των πολιτών να ελέγξουν τις εκλογές περιορίσθηκαν σημαντικά, οι παρατηρητές κατάφεραν να αποτρέψουν την απάτη και το γέμισμα των καλπών ή τουλάχιστον να τα καταγράψουν απλώς - αλλά με τεράστιο κόστος για τους ίδιους», καθώς όπως γράφει «δέχθηκαν εκφοβισμούς, δεν τους άφησαν να βιντεοσκοπήσουν παραβιάσεις και δέχτηκαν σωματικές επιθέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top