ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μαθητής έκανε χειρονομία πιστολιού προς την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι – «Έκανα μαλ@@» δήλωσε μετανιωμένος

Ιταλία: Μαθητής έκανε χειρονομία πιστολιού προς την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι – «Έκανα μαλ@@» δήλωσε μετανιωμένος

Η «έμπνευση» ενός μαθητή Λυκείου να προχωρήσει σε χειρονομία πιστολιού σημαδεύοντας την πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι εντός της ιταλικής Γερουσίας, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στην Ιταλία.

Η χειρονομία συνέβη κατά τη διάρκεια ομιλίας της Τζόρτζια Μελόνι στη Γερουσία εν όψει της επίσκεψής της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Παρόντες κατά την ομιλία ήταν και μαθητές μιας τάξης από το Λύκειο Ρίγκι της Ρώμης.

Όταν όμως ο Πρόεδρος της Γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα, χαιρέτησε την τάξη, οι μαθητές σηκώθηκαν όρθιοι, ενώ ένας εξ αυτών έκανε τη χειρονομία ενός όπλου, σημαδεύοντας την πρωθυπουργό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Άμεσα μία καθηγήτρια κατέβασε το χέρι και λίγο αργότερα επενέβη και το προσωπικό της Γερουσίας.

Η διευθύντρια του liceo Righi στη Ρώμη, Cinzia Giacomobono, δήλωσε στο ANSA ότι το αγόρι θα τιμωρηθεί. “Θα λάβουμε πειθαρχικά μέτρα”, δήλωσε η ίδια.

“Δεν κάνεις αυτά τα πράγματα”, πρόσθεσε, ενώ είπε ότι γνωρίζει ότι υπάρχουν “ακροαριστεροί μαθητές στο σχολείο μας, οι οποίοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, καθώς και ακροδεξιοί μαθητές”.

 

Σύμφωνα με τη La Repubblica, συμμαθητές του μαθητή δήλωσαν πως η χειρονομία “δεν αποτελούσε απειλή, αλλά ένα αγωνιστικό σύμβολο, που έγινε διάσημο από την Autonomia Operaia και στη συνέχεια παρέμεινε στον κοινό κατάλογο των χειρονομιών εκδήλωσης διαφωνίας”.

Η Corriere della Sera επικοινώνησε με τον μαθητή, ο οποίος επιβεβαιώνει τα ανωτέρω και δηλώνει μετανιωμένος: “έκανα μια μαλ…, δεν έπρεπε να προβώ σε τούτη τη χειρονομία, και σε κάθε περίπτωση η πρόθεσή μου δεν ήταν βίαιη”, ανέφερε.

Ο μαθητής, ο οποίος δηλώνει “ακτιβιστής, συμμετέχων στη σχολική συλλογικότητα”, τονίζει πως “κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι και σήμερα στο (Ιταλικό) Κοινοβούλιο κάθονται νεοφασίστες” και μίλησε για μια επιστολή συγγνώμης “προς την Μελόνι και τον Λα Ρούσα”, η οποία όμως θα κλείσει “με αγαπητούς αντιφασιστικούς χαιρετισμούς”.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top