ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Δημιουργείται ταμείο για ενίσχυση βοήθειας στη Γάζα - Στέλνουν λεφτά οι Ευρωπαίοι - Βλέπει Κυπριακό με Γκουτέρες

ΠτΔ: Δημιουργείται ταμείο για ενίσχυση βοήθειας στη Γάζα - Στέλνουν λεφτά οι Ευρωπαίοι - Βλέπει Κυπριακό με Γκουτέρες

Το μεσανατολικό αναμένεται να κυριαρχήσει των συναντήσεων με αφορμή την παρουσία του ΓΓ ΟΗΕ στις Βρυξέλλες.

Κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβουλίο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως «ελπίζω σήμερα να υπάρξουν συμπεράσματα για κατάπαυση της πυρός στη Γάζα και ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας».

Συνεχίσε:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική σύνοδος με 36 χώρες, 23 χώρες της ΕΕ όλες οι χώρες των G7 και τα Ηνωμένα ΈΘνη,

Είναι σημαντική η δημιουργία ενός ταμείου για την ενίσχυση της βοήθειας στη Γάζα. Με ειδοποίησε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας 10 εκατ. ευρώ. Γίνεται συζήτηση και στην ΕΕ για ενίσχυση του ταμείου με 70 εκατ. ευρώ.

Θα έχω γεύμα με τον ΓΓ. Θα συζητήσουμε την πρωτοβουλία της Κύπρου για τη Γάζα και θα συζητήσουμε φυσικά και το Κυπριακό και τις επαφές της Ολγκίν.

Ανακοίνωσε επίσης πως θα έχει τώρα συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου για να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις που σχετίζονται και θα περάσουν και το Κυπριακό.

Όσον αφορά για το δεύτερο πλοίο προς τη Γάζα, ο ΠτΔ είπε ότι αναμένεται σύντομα η αναχώρησή του. Θα δούνε τις καιρικές συνθήκες στην Κύπρο και όταν είναι έτοιμο θα φύγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top