ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Δημητρίου: Πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για φορολογική ελάφρυνση μεσαίων εισοδημάτων

Α.Δημητρίου: Πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για φορολογική ελάφρυνση μεσαίων εισοδημάτων

Πρόταση νόμου για με την οποία το αδιάθετο αφορολόγητο ποσό του ενός συζύγου θα μεταφέρεται και θα προστίθεται στο αφορολόγητο εισόδημα του άλλου συζύγου καταθέτει ο ΔΗΣΥ, όπως δήλωσε την Πέμπτη η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, εξηγώντας ότι πρόκειται για στοχευμένη πρόταση νόμου με σκοπό τη φορολογική ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων, που το έχουν περισσότερο ανάγκη στις παρούσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.

Βάσει δελτίου Τύπου του ΔΗΣΥ, η Πρόεδρος του κόμματος, είπε ότι η πρόταση νόμου είναι ανοιχτή να συνυπογραφεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και βεβαίως όλους τους Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Η κ. Δημητρίου εξήγησε περαιτέρω ότι η νομοθετική πρόταση αφορά συγκεκριμένα τις οικογένειες μεσαίου εισοδήματος που ο ένας εκ των δύο συζύγων είναι κάτω από το αφορολόγητο ποσό και ουσιαστικά το αδιάθετο αφορολόγητο ποσό του ενός συζύγου θα μεταφέρεται και θα προστίθεται στο αφορολόγητο εισόδημα του άλλου συζύγου.

«Η πρότασή μας είναι δημοσιονομικά εφικτή και έχει οροφή έτσι ώστε από το μέτρο να ωφεληθούν αποκλειστικά τα μεσαία νοικοκυριά» πρόσθεσε.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι αναγκαία ρύθμιση, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες ακρίβειας και των υψηλών επιτοκίων από τα οποία πλήττεται αναλογικά περισσότερο η μεσαία τάξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top