Τράπεζα της Αγγλίας: Συγκράτηση επιτοκίων με ορίζοντα τον Ιούνιο

Τράπεζα της Αγγλίας: Συγκράτηση επιτοκίων με ορίζοντα τον Ιούνιο

Η Τράπεζα της Αγγλίας όπως αναμενόταν κράτησε τα επιτόκια για πέμπτη συνεχή φορά στο 5,25%.

Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι το κόστος δανεισμού παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο για 16 χρόνια.

Η Τράπεζα διατηρεί υψηλά τα επιτόκια για να προσπαθήσει να επιβραδύνει την απότομη αύξηση των τιμών.

Ωστόσο οικονομολόγοι αναμένουν ότι εφόσον ο πληθωρισμός έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών τον περασμένο μήνα, τα επιτόκια θα αρχίσουν να πέφτουν από τον Ιούνιο.

Την εξέλιξη αυτή αναμένει και η κυβέρνηση της Βρετανίας ώστε να γυρίσει το κλίμα στις δημοσκοπήσεις πριν ανακοινώσει τις ερχόμενες γενικές εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χτες ζήτησε πάλι εκλογές άμεσα.

Γενικώς η πολιτική σκηνή περιστρέφεται γύρω από την πιθανή ημερομηνία των ερχόμενων γενικών εκλογών.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE