ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγοί Προσοχή: Κλείνουν δρόμοι σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο λόγω εργασιών - Αναλυτικά μέρες, ώρες και σημεία

Οδηγοί Προσοχή: Κλείνουν δρόμοι σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο λόγω εργασιών - Αναλυτικά μέρες, ώρες και σημεία

Ανακοινώσεις εξέδωσε το Τμήμα Δημοσίων Έργων για εργασίες στις επαρχίες Λευκωσίας Λεμεσού και Πάφου.

1. Εργασίες στον Αυτοκινητόδρομο Αστρομερίτη – Ευρύχου

Το Γραφείο Μηχανικού Έργου του Αυτοκινητόδρομου Αστρομερίτη – Ευρύχου, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, και για περίοδο 6 μηνών, στο πλαίσιο κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Αστρομερίτη – Ευρύχου, θα εκτελούνται εργασίες στον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους, παρά τη συμβολή προς την κοινότητα Βυζακιάς.

Η τροχαία κίνηση στον υπεραστικό δρόμο θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου παράλληλα με τον υφιστάμενο, σε μήκος 500μ. περίπου.

2. Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από το Σάββατο 23/3/2024 και ώρα 19:00 το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα 25/3/2024 και ώρα 15:00 το απόγευμα, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου).

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, το τμήμα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου), από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγίου Αθανασίου μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Χριστάκη Κράνου, θα είναι κλειστό και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου της Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου, των οδών Καντάρας, Εδέσσης, Γρίβα Διγενή, Χριστάκη Κράνου και τον Παραλιακό Δρόμο.

3. Εργασίες αντικατάστασης εξοπλισμού σηματοδότησης στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τις 25/3/2024 θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου, και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας και αν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας.

Την εβδομάδα 25/3/2024 - 31/3/2024 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές/διαβάσεις πεζών:

  • Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου (B1) / Ι. Τομπάζη (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Γ. Κρανιδιώτη (B8) / Ανοίξεως (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Γ. Κρανιδιώτη / Ευ. Λανίτη (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Γεωργίου Α' (B1) / Αριάδνης (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ' / Στ. Στυλιανίδη (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Αμαθούντος (B1) / Αρσινόης (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)

4. Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας.

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 24/3/2024, από η ώρα 06:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το πρωί, θα γίνει αποξήλωση εναέριας γραμμής μέσης τάσης, η οποία διασταυρώνει τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας παρά την έξοδο Παρεκκλησιάς – Πύργου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα γίνονται από την Αστυνομία ολιγόλεπτες διακοπές της ροής της κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας Α1 και στις δύο κατευθύνσεις.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top