ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξίδια: Οι λόγοι που «εκτοξευθήκαν» οι τιμές των εισιτηρίων - Γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον οι βαλίτσες

Ταξίδια: Οι λόγοι που «εκτοξευθήκαν» οι τιμές των εισιτηρίων - Γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον οι βαλίτσες

Στα «ύψη» είναι πλέον οι τιμές των εισιτηρίων προκαλώντας, όλα δικαίως, την αγανάκτηση όσων προσπαθούν να κανονίσουν τα ταξίδια τους.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline αρμόδια πηγή της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων, Hermes Airports, οι αυξημένες τιμές στα εισιτήρια επήλθαν λόγω συνδυασμού διαφόρων παραγόντων.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των εισιτηρίων είναι αυξημένες επειδή έχουν ανεβεί τα κόστη των εταιρειών καθώς ευθύνη έχει και ο υψηλός πληθωρισμός. Παράγοντα στην αύξηση των τιμών αποτελούν και οι ελλείψεις στον ανεφοδιασμό που παρατηρούνται στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, σημαντικό ρόλο έπαιξε η σταδιακή επαναφορά των πτητικών προγραμμάτων μετά τον κορωνοϊό και την αύξηση της ζήτησης.

Αναφορικά με τις βαλίτσες και το γεγονός ότι συνήθως δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον στην τιμή του εισιτηρίου, μας επισημάνθηκε πώς αυτό παρατηρείται επειδή τα μοντέλα των αεροπορικών εταιρειών συγκλίνουν, αφού προηγουμένως αυτό το φαινόμενο καταγραφόταν αποκλειστικά σε εταιρείες χαμηλού κόστους.

Τι ισχύει με την μείωση στις επιβατικές θέσεις

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα προγραμματισμούς των αεροπορικών εταιρειών για διενέργεια πτήσεων από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια για το 2024, καταγράφεται μείωση 550.000 θέσεων σε σύγκριση με το 2023.

Όπως μας ανέφερε η αρμόδια πηγή της Hermes, η μείωση αυτή οφείλεται τόσο στην κατάσταση στο Ισραήλ και σε επιχειρησιακά προβλήματα των αεροπορικών εταιριών που τις αναγκάζουν να καθηλώσουν αεροπλάνα όσο και σε αυξομειώσεις που παρατηρούνται στις διάφορες αγορές.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι επιβατικές θέσεις δεν μεταφράζονται κατ’ ανάγκη σε επιβάτες, με την απώλεια επιβατών να αναμένεται να είναι πολύ πιο μικρή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top