Ελλάδα: Έψαχναν για ναρκωτικά και βρήκαν αρχαία στα σπίτια δυο αδελφών

Ελλάδα: Έψαχναν για ναρκωτικά και βρήκαν αρχαία στα σπίτια δυο αδελφών

Μια πληροφορία που έκανε λόγο για κατοχή ναρκωτικών, οδήγησε τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε έρευνες στα σπίτια όπου κατοικούν δύο αδέλφια ηλικίας 67 και 69 χρόνων στην κοινότητα Πεταλίδι του Δήμου Μεσσήνης, όμως εκεί ανακάλυψαν αρχαία αντικείμενα που πιθανότατα προέρχονταν από λαθρανασκαφές.

Στο σπίτι του 67χρονου βρέθηκαν τρεις αμφορείς, ένα μεταλλικό τελετουργικό σκεύος με προχοή, δηλαδή στόμιο από το οποίο έρεε το υγρό περιεχόμενο, ένα σπαθί και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 24 γραμμαρίων, ενώ σε αυτό του 69χρονου βρέθηκαν μια πήλινη οινοχόη, επτά θραύσματα αγγείων και αμφορέων, ένα στόμιο αγγείου και μικροποσότητα κάνναβης.

Σύμφωνα με αρχαιολόγο που εξέτασε τα αρχαία αντικείμενα, χρονολογούνται κατά την πρώιμη και όψιμη Ελληνιστική περίοδο και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας, οπότε κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας όπου θα αξιολογηθούν και θα εκτιμηθεί η προέλευσή τους.

Τα δυο αδέλφια, που δεν αποκάλυψαν πώς βρέθηκαν στα χέρια τους τα αρχαία αντικείμενα, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και μετά την άσκηση διώξεων προσήχθησαν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία από για να απολογηθούν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE