Handelsblatt: Θα καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση λόγω εκλογών στην Ελλάδα

Handelsblatt: Θα καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση λόγω εκλογών στην Ελλάδα

Κατά δύο εβδομάδες τουλάχιστον θα καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος υποστηρίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενοι αξιωματούχους της Ε.Ε.

Ο λόγος είναι φυσικά οι πρόωρες εκλογές στη Ελλάδα και όπως υποστηρίζει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος δεν θα κατατεθεί στο Eurogroup στις 5 Οκτωβρίου όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην εφημερίδα υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες. Μάλιστα υποστήριξαν ότι μπορεί να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο η αξιολόγηση αν πάρει χρόνο ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, από την αξιολόγηση εξαρτάται η εκταμίευση των επόμενων δόσεων. «Προηγουμένως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει υλοποιήσει και άλλες μεταρρυθμίσεις. Οι λεπτομέρειες των προαπαιτούμενων δράσεων αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Εξαιτίας του προεκλογικού αγώνα όμως επαφές έγιναν τελευταία μόνο σε τεχνικό επίπεδο», αναφέρει η Handelsblatt.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Ο Τραμπ ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Επιβεβαιώνει ο Νετανιάχου

Live: Ο Τραμπ ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Επιβεβαιώνει ο Νετανιάχου

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά των βάσεων των ΗΠΑ σε Κατάρ με πρότερη προειδοποίηση ως αντίποινα στα πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις Τελ Αβίβ και Τεχεράνης. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός, η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται σε ισχύ. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE