ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερμητικά «κλειστά τα στόματα» στην Ανακριτική Επιτροπή για Αββακούμ: Συλλέγονται μαρτυρίες καθημερινά - Το δικαίωμα λόγου αθωότητας

Ερμητικά «κλειστά τα στόματα» στην Ανακριτική Επιτροπή για Αββακούμ: Συλλέγονται μαρτυρίες καθημερινά - Το δικαίωμα λόγου αθωότητας

Μετά την διαρροή των βίντεο μέσα από τη Μονή Αββακούμ, τα οποία «έβγαλαν» στο φως της δημοσιότητας περίεργες κινήσεις που παραπέμπουν σε « Ιερό Σκάδαλο», τόσο η Ανακριτική Επιτροπή όσο και οι εκκλησιαστικές έρευνες, προσπαθούν να κρατήσουν σιγή ισχύος.

Άγνωστο αν οι δυο μοναχοί κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή, καθώς προσπαθεί να κρατήσει «σιωπηλό» το τοπίο, ώστε να μην υπάρχουν άλλες διαρροές.

Καθημερινά λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα τα εν λογω περιστατικά, ώστε να συλλεχθούν μαρτυρίες και τεκμήρια για την ενοχή ή αθωότητα τόσο του Ηγούμενου όσο και όσων φέρεται να εμπλέκονται στο Σκάνδαλο της Μονή Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Ο Γραμματέας του Συνδέσμου Θεολόγων και συνεργάτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Γιάννης Αντωνιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ανέφερε ότι η ανακριτική επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπόψη και την αντίθετη πλευρά. Εάν το άτομο που κατηγορείται δηλώνει αθώος θα πρέπει να του δοθεί όπως αναφέρει το δικαίωμα της τεκμηρίωσης.

«Δεν μπορεί να κατηγορείται κάποιος, χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα λόγου και τεκμηρίωσης των όσων λέει ο ίδιος ή να μην έχει το δικαίωμα να αποδείξει ότι είναι αθώος...και να το παρουσιάσει στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο».

Άλλωστε η Ανακριτική Επιτροπή λειτουργεί με στόχο να ετοιμαστεί το μαρτυρικό υλικό και να καταθέσει το πόρισμα στο Συνοδικό Δικαστήριο, όπου εκεί να ληφθούν αποφάσεις.

Οπως αναφέρει ο κ.Αντωνιάδης είναι πολυσύνθετο το ζήτημα και το «Σκάνδαλο» που ξέσπασε με αποτέλεσμα να υπάρχει ογκώδες υλικό να ερευνηθεί και η διαδικασία πιθανόν να κρατήσει μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top