ΔΙΕΘΝΗ

Λεπτό προς λεπτό η φρίκη της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στη Μόσχα - Ο Πούτιν είχε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις

Λεπτό προς λεπτό η φρίκη της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στη Μόσχα - Ο Πούτιν είχε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις

Οι ρωσικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τρεις τζιχαντιστές του ISIS που ευθύνονται για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό μέγαρο σε προάστιο της Μόσχας.

Τουλάχιστον 62 είναι οι νεκροί και 115 νοσηλεύονται, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 115 τραυματίες νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών. Η κατάσταση 60 ενηλίκων και ενός παιδιού χαρακτηρίζεται σοβαρή, εγείροντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων «ενδέχεται να αυξηθεί».

Ο ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στα περίχωρα της Μόσχας

Η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, επίτροπος της Ρωσίας για τα δικαιώματα των παιδιών, είπε ότι περιλαμβάνονται και παιδιά.μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Κρασνογκόρσκ στα δυτικά της Μόσχας, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε ο ISIS με ανάρτηση στο Telegram, που υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες υποχώρησαν με ασφάλεια στις βάσεις τους: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Πέντε ισλαμιστές από την περιοχή της Ινγκουσετίας, στα σύνορα της Ρωσίας με την Γεωργία, δείχνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας, ως τους πιθανούς υπόπτους για το μακελειό στο συνεδριακό κέντρο. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν εντοπίσει τα πρόσωπα των πέντε τρομοκρατών και τα έδωσαν στη δημοσιότητα.

Για τρεις εξ αυτών, δόθηκαν και τα ονόματά τους: Γκουράζεφ Αμιρκάν (γεννημένος το 1989), Οζντόεφ Αντάμ (1987) και Τσουρόεφ Ζελιμκάν (2000)

Οι Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τρία άτομα από την περιοχή της Ινγκουσετίας στη νότια Ρωσία, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Το χρονικό του μακελειού

Σε μια από τις πλέον πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια οι δράστες φορώντας στολές παραλλαγής διακρίνονται σε διάφορα βίντεο να πυροβολούν αδιακρίτως κατά του πανικόβλητου πλήθους στον κατάμεστο χώρο.

 

Οι τρομοκράτες έριξαν στη συνέχεια μια χειροβομβίδα ή μια εμπρηστική βόμβα προκαλώντας τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς στην αίθουσα συναυλιών στο βόρειο προάστιο Κρασνογκόρσκ της Μόσχας.


Ένα από τα καλάσνικοφ με τα οποία σκόρπισαν το θάνατο οι τρομοκράτες στη Μόσχα -Φωτογραφία: Investigative Committee of Russia via AP
Πλήθος είχε συρρεύσει για τη συναυλία του ροκ συγκρότηματος της σοβιετικής εποχής «Picnic» που ετοιμαζόταν να εμφανιστεί στις 20:00 όταν άρχισε το μακελειό. Αλλά πριν αρχίσει η μουσική, οι ένοπλοι βγήκαν στο αμφιθέατρο και άρχισαν να ανοίγουν πυρ.

Δεκάδες άνθρωποι κρύφτηκαν πίσω από τα καθίσματα της αίθουσας ή έσπευσαν προς τις εισόδους στο υπόγειο ή τη στέγη για να γλιτώσουν από τις σφαίρες.


Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram καταγράφονται στιγμιότυπα από την εισβολή των ενόπλων, πυροβολισμοί στο αμφιθέατρο, θεατές να αναζητούν καταφύγιο πίσω από τα καθίσματα και άλλους να σπεύδουν προς την έξοδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top