ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιος θυμός από το Μακελειό στη Μόσχα: Διεθνείς αντιδράσεις για την τρομοκρατική επίθεση

Παγκόσμιος θυμός από το Μακελειό στη Μόσχα: Διεθνείς αντιδράσεις για την τρομοκρατική επίθεση

Διεθνείς αντιδράσεις προκάλεσε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στα θύματα και τις οικογένειές τους της επίθεσης με πυροβολισμούς νωρίτερα σήμερα στο συναυλιακό κέντρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα. Όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, έγραψε η Ναβαλνάγια στον λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

ΕΕ

Σοκ και αποτροπιασμό από τις αναφορές για την τρομοκρατική επίθεση, εκφράζει η ΕΕ. Με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Χ», ο εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο αναφέρει: «Η ΕΕ είναι σοκαρισμένη και εκφράζει αποτροπιασμό μετά τις αναφορές για τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας. Η ΕΕ καταδικάζει κάθε επίθεση κατά αμάχων. Οι σκέψεις μας είναι σε όλους εκείνους τους Ρώσους πολίτες που έχουν πληγεί».

Γαλλία

Η Γαλλία κατήγγειλε τις "ειδεχθείς πράξεις" και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας. "Οι εικόνες που φτάνουν σε εμάς από τη Μόσχα είναι φρικτές", αντέδρασε το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμα που ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. "Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους τραυματίες και στον ρωσικό λαό".

Γερμανία

Το γερμανικό ΥΠΕΞ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης και ζήτησε να διαλευκανθεί το συντομότερο η κατάσταση. «Οι εικόνες της φρικτής επίθεσης εναντίον αθώων ανθρώπων στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα είναι τρομακτικές. Οι συνθήκες πρέπει να αποσαφηνιστούν γρήγορα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει η ανάρτηση στον λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα «Χ».

Ιταλία

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις οικογένειες των θυμάτων. Σε δήλωσή της πρόσθεσε: «Η φρίκη της σφαγής άμαχων, αθώων πολιτών στην Μόσχα, είναι απαράδεκτη. Η ιταλική κυβέρνηση καταδικάζει με απόλυτο και σαφέστατο τρόπο τη βάρβαρη αυτή τρομοκρατική πράξη. Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στα θύματα και στους συγγενείς τους».

Κίνα

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τα "συλλυπητήριά" του στον Ρώσο ομόλογό του. Η Κίνα καταδικάζει έντονα την τρομοκρατική επίθεση και υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Ρωσία, ανέφερε ο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλέστηκε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua).

Ινδία

Ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι καταδίκασε επίσης "την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση". "Καταδικάζουμε έντονα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε στη Μόσχα", δήλωσε ο Μόντι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. "Η Ινδία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κυβέρνηση και τον λαό της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυτήν την στιγμή πένθους", πρόσθεσε ο Ινδός Πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top