ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικηγόροι μοναχών: Κάλεσμα στην Αστυνομία για έρευνα συσκευών - «Ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι κατέχει 60 βιντεοταινίες» - Ποιον εμπλέκουν

Δικηγόροι μοναχών: Κάλεσμα στην Αστυνομία για έρευνα συσκευών - «Ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι κατέχει 60 βιντεοταινίες» - Ποιον εμπλέκουν

Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών με καταγγελίες για απρακολουθήσεις και εκβιασμούς.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αναφερόμεθα στο ζήτημα της κατά τις τελευταίες ημέρες μετάδοσης στα μέσα ενημέρωσης / κοινωνικά δίκτυα βιντεοταινιών που έγιναν αντικείμενο παράνομης απόκτησης και επεξεργασίας και που δήθεν περιλαμβάνουν εικόνες από σκηνές του βίου και ήχο από διαλόγους του Ηγουμένου και Μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αβακούμ, που συνέβησαν σε ιδιωτικούς τους χώρους.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας έχει παραδεχθεί ενώπιον των Μοναχών ότι με τη συνέργεια του πρώην μέλους της Μονής Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα (κατά κόσμον Παναγιώτη Χρυσάνθου) και του αδελφού του Σάββα Γεωργάκη, συνεργάτη της ΚΥΠ, επί δύο τουλάχιστον μήνες, πριν τα γεγονότα της παράνομης εισβολής στη Μονή και παράνομης σύλληψης, απαγωγής, κατακράτησης και ανάκρισης των Μοναχών, παρακολουθούσε εξ αποστάσεως τους ιδιωτικούς χώρους της Μονής.

Η παρακολούθηση αυτή έγινε εφικτή βάσει των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα παρακολούθησης της Μονής, τους οποίους του παρέδωσε ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας.

Επίσης ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι κατέχει 60 βιντεοταινίες από το σύστημα παρακολούθησης της Μονής, τις οποίες απέκτησε είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική τους παραλαβή από τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα και το περιεχόμενο των οποίων παρανόμως έθεσε υπόψη μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Για την αλήθεια των γεγονότων αυτών έχουν εγγράφως καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών αρχών ο Ηγούμενος και Μοναχοί της Μονής, οι οποίοι μάλιστα ανέφεραν ότι κατά την παράνομη ανάκρισή τους ο ως άνω αδελφός του Μητροπολίτη Σάββας Γεωργάκης, έχοντας στα χέρια του τάμπλετ όπου είχε αποθηκεύσει τις βιντεοταινίες, μετέδιδα μέσω αυτού το περιεχόμενό τους σε γιγαντοοθόνη προς εκφοβισμό του Ηγουμένου και των Μοναχών, ώστε να υποχρεωθούν να υπογράψουν τις εκβιαστικώς ληφθείσες «ομολογίες» τους.

Μέρος των 60 βιντεοταινιών αυτών, οι οποίες έχουν τύχει συρραφών και επεξεργασίας, μεταδίδονται από ημερών στα μέσα ενημέρωσης κατά τρόπο ιδιαζόντως συκοφαντικό για τον Ηγούμενο και τους Μοναχούς της Μονής.

Ενόψει των ανωτέρω γεγονότων, σας παρακαλούμε να ασκήσετε το ταχύτερο δυνατόν τις εκ του νόμου αρμοδιότητές σας και ειδικότερα να κατάσχετε / ελέγξετε τα μηχανήματα του συστήματος παρακολούθησης της Μονής, έτσι ώστε να διαπιστώσετε τα ηλεκτρονικά ίχνη της εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Αντίστοιχη έρευνα παρακαλούμε να ενεργήσετε και στους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και ιδιαιτέρως στο γραφείο του Μητροπολίτη, όπου συνέβησαν οι παράνομες «ανακρίσεις» και υπήρχε η γιγαντοοθόνη μετάδοσης των βιντεοταινιών.

Επίσης παρακαλούμε να ερευνηθούν οι ηλεκτρονικές συσκευές των ως άνω προσώπων (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και λάπτοπ) καθώς και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που είναι εγκατεστημένοι στις οικίες των προσώπων αυτών, με αντίστοιχη κατ’οίκον έρευνα.

Παρακαλούμε να χειριστείτε την υπόθεση αυτή στο πλαίσιο του ιδιαζόντως επείγοντος που την χαρακτηρίζει, ενόψει μάλιστα και του μεγέθους του εξευτελισμού της προσωπικότητάς του Ηγουμένου και των Μοναχών, που προκύπτει από τις δημοσιεύσεις των βιντεοταινιών αυτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Νέα τοποθέτηση Λετυμπιώτη - «Εντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα»

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Αποκαλύπτει τι θέλει να γίνει η κόρη της όταν μεγαλώσει – Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά στην Τριμίκλινη: Τεράστιες οι καταστροφές - «Καταθλιπτική η κατάσταση, κάηκε ολόκληρο το βουνό» - ΒίντεοΥπέστη έμφραγμα ο Μάριος Καρογιάν - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Υπέστη έμφραγμα ο Μάριος Καρογιάν - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Στην Καρδιολογική Κλινική του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου εισήχθη χθες (24/6) το βράδυ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, βουλευτής και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, ο οποίος διαγνώστηκε με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top