ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εθισμένοι» οι Κύπριοι στα social media – Η κατάταξη των χωρών της ΕΕ – Πίνακας

«Εθισμένοι» οι Κύπριοι στα social media – Η κατάταξη των χωρών της ΕΕ – Πίνακας

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας τα τελευταία χρόνια και ασκούν αυξανόμενη επιρροή στην καθημερινότητά μας.

Το 59% των ατόμων της ΕΕ χρησιμοποίησαν τα κοινωνικά δίκτυα το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έβγαλε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα (δημιουργία προφίλ χρήστη, ανάρτηση μηνυμάτων ή άλλες συνεισφορές στο Facebook, X, Instagram, Snapchat, TikTok κ.λπ.) ανήλθαν κατά μέσο όρο στο 59% μεταξύ των ατόμων της ΕΕ.

Όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων της ΕΕ που συμμετείχαν στα κοινωνικά δίκτυα, η Δανία ήταν η χώρα που είχε το υψηλότερο ποσοστό με 91%, ενώ στη συνέχεια έρχεται δεύτερη η Κύπρος με 83% και τρίτη η Ουγγαρία με 81%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με την Eurostat, ήταν στη Γαλλία με 44%, στη Γερμανία με 49% και στην Ιταλία με 53%.

Να σημειωθεί ότι σε 224 από τις 273 περιφέρειες της ΕΕ, η συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα ξεπέρασε το 50%.

 

Τα υψηλότερα μερίδια καταγράφηκαν σε 6 περιφέρειες της Δανίας:

  • Κεντρική Γιουτλάνδη (93%)
  • Περιφέρεια της Κοπεγχάγης (92%)
  • Νότια Δανία (90%)
  • Βόρεια Γιουτλάνδη (89%)
  • Ζέελαντ (89%)

Άλλες περιφέρειες της ΕΕ που ανέφεραν επίσης υψηλά ποσοστά χρήσης του διαδικτύου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι δύο ουγγρικές περιφέρειες της Βουδαπέστης (86%) και της Πέστης (84%), καθώς και στο Φλέβολαντ (84%) στις Κάτω Χώρες.

Τα χαμηλότερα ποσοστά, κάτω από 40%, καταγράφηκαν κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στη Γαλλία, αυτά τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γουιάνα (22%), τη Μαρτινίκα (29%), τη Γουαδελούπη (30%), τη Βρετάνη (38%), την Άνω Νορμανδία (39%) και τη Βουργουνδία (40%).

Από την άλλη, στη Γερμανία, καταγράφηκαν στις περιφέρειες Σαξονία - Ανχάλντ (35%), στο Βραδεμβούργου (36%), στη Θουριγγία (38%) και στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία (40%).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top