ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στη Μόσχα: Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο - Αντιμέτωποι με ισόβια κάθειρξη

Μακελειό στη Μόσχα: Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο - Αντιμέτωποι με ισόβια κάθειρξη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζουν δύο από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα απεφάνθη ότι ο πρώτος ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall πρέπει να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το δικαστήριο.


Το δικαστήριο, που απήγγειλε κατηγορίες στους δύο υπόπτους για την επίθεση τους κατονόμασε ως Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα.

Ο ένας από τους δύο, που φέρεται να είναι γεννημένος στο Τατζικιστάν, παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις δράστες, σε σχέση με την επίθεση αυτή.

Με δεμένα μάτια για ανάκριση οι συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα 

Mε δεμένα μάτια οδηγούνται οι συλληφθέντες, σε κτίριο για ανάκριση, όπως φαίνεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο βίντεο φαίνονται οι ύποπτοι να κρατούνται από φρουρούς ασφαλείας ενώ τους βγάζουν από φορτηγά και τους μεταφέρουν για ανάκριση.



Νέο μήνυμα Μεντβέντεφ: Αυτοί που σχεδίασαν τη επίθεση πρέπει να σκοτωθούν

Η Ρωσία θα στοχοποιήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους φονικούς πυροβολισμούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα από όπου κι αν προέρχονται και όποιοι κι αν είναι, δήλωσε - σε νέο μήνυμά του - ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση πρέπει να κυνηγηθούν και να σκοτωθούν, έκανε την τελευταία του δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Θα πάρουμε εκδίκηση για τον κάθε ένα και για όλους (αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν). Και όσοι εμπλέκονται, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής, τη θέση, την ιδιότητά τους, είναι πλέον ο κύριος και νόμιμος στόχος μας», τόνισε.

Οι σημασίες κυματίζουν μεσίστιες στη Ρωσία σήμερα, ημέρα εθνικού πένθους για τους δεκάδες ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από τα πυρά ενόπλων με αυτόματα όπλα στην επίθεση στα προάστια της Μόσχας την Παρασκευή.

Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει ο Ρώσος πρόεδρος παραμένει γριφώδης δεδομένου ότι δεν έχει βγάλει από το κάδρο των ευθυνών την Ουκρανία. Τις τελευταίες ώρες, διεθνή ΜΜΕ βλέπουν ως μεγάλη πιθανότητα ο Πούτιν να κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά της Ουκρανίας, επιστρατεύοντας ακόμη περισσότερες δυνάμεις. 

Κι όλα αυτά την ώρα που το Κίεβο έχει αρνηθεί κάθε είδους εμπλοκή και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει εγκαλέσει τον Ρώσο ομολόγό του αποκαλώντας τον «άχρηστο» που σιώπησε, «σχεδιάζοντας να εμπλέξει την Ουκρανία αντί να ασχοληθεί με τους πολίτες της χώρας του».

Σύμφωνα με το Politico, η Μόσχα και η Ουκρανία, με αφορμή το τρομοκρατικό περιστατικό, επιδίδονται σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης ενός αφηγήματος, την ώρα που οι πολίτες της Μόσχας προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ.

Η αμερικανική ιστοσελίδα κάνει μια αναφορά στις επιθέσεις του 1999 σε τέσσερις πολυκατοικίες στη Ρωσία όπου πάνω από 300 άτομα σκοτώθηκαν. Τότε την επίθεση είχαν διαπράξει Τσετσένοι, με τον Πούτιν, ο οποίος μόλις είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, να ενισχύει για πρώτη φορά σε μεγάλο βαθμό την δημοφιλία του και να παίρνει την προεδρία της χώρας στη συνέχεια, διαδεχόμενος τον Μπόρις Γιέλτσιν.

Και τότε υπήρχαν θεωρίες και ερωτήματα, όπως σημειώνει το Politico, προκειμένου να δικαιολογηθεί ο πόλεμος της Τσετσενίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top