Ισραήλ: Παραιτήθηκε υπουργός από την κυβέρνηση επειδή δεν συμπεριλήφθηκε στο πολεμικό συμβούλιο

Ισραήλ: Παραιτήθηκε υπουργός από την κυβέρνηση επειδή δεν συμπεριλήφθηκε στο πολεμικό συμβούλιο

Ο βετεράνος πολιτικός Γκιντεόν Σαάρ ανακοίνωσε απόψε ότι παραιτείται από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Μπενιαμίν Νετανιάχου επειδή δεν τον συμπεριέλαβαν στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

Ο Σαάρ, που ήταν υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, εντάχθηκε στην κυβέρνηση του Νετανιάχου όπως και άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η αποχώρησή του, καθώς και ενός συμμάχου του, δεν αναμένεται ότι θα επηρεάσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να διαθέτει σαφή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο Σαάρ ήταν εσωκομματικός αντίπαλος του Νετανιάχου στο δεξιό κόμμα Λικούντ, αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στο κεντρώο μπλοκ του Μπένι Γκαντζ. Μαζί εντάχθηκαν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όμως ο Γκαντζ έγινε μέλος του μικρού «πολεμικού συμβουλίου» όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, ενώ ο Σαάρ όχι.

«Δεν μπορώ να φέρω την ευθύνη εάν δεν έχω, κατά την κρίση μου, μια πραγματική δυνατότητα να επηρεάσω την πολιτική ατζέντα. Απλώς δεν βλέπω κανένα όφελος σε όλο αυτό», είπε ο Σαάρ. Η αποχώρησή του δεν θεωρείται έκπληξη, αφού νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε διακόψει και τη συμμαχία του με τον Γκαντζ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE