ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η κόντρα ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ για τα μάτια του Πελεκάνου - Προσπάθεια ΔΗΣΥ να ανακόψει διαρροές

Συνεχίζεται η κόντρα ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ για τα μάτια του Πελεκάνου - Προσπάθεια ΔΗΣΥ να ανακόψει διαρροές

Η απόφαση του μέχρι πρότινος Α' Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Μάριου Πελεκάνου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, έφερε τα πάνω πάνω στον ΔΗΣΥ, ο οποίος στην αρχή, προσπαθούσε να αντιληφθεί τί ακριβώς συνέβη και πώς έγινε αυτή η μεταστροφή του κ. Πελεκάνου.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου τοποθετήθηκε την Δευτέρα στο περιθώριο της μαθητικής παρέλασης στη Λευκωσία, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία πολιτική ταύτιση με το ΕΛΑΜ. Σε ερώτηση ποιά είναι η κατάσταση στον ΔΗΣΥ μετά την αποχώρηση του τέως Αντιπροέδρου του κόμματος και τη συμπερίληψη του στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, η κ. Δημητρίου είπε ότι ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του. Απαντώντας σε ερώτηση αν θέσεις του ΔΗΣΥ έχουν απήχηση και στο ΕΛΑΜ, η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι οι διαρροές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές.

Οι χθεσινές δηλώσεις της Προέδρου του ΔΗΣΥ δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες τοποθετήσεις τόσο της ίδιας όσων και άλλων μελών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, οι οποίες έγιναν λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του Μάριου Πελεκάνου από μέλος του ΔΗΣΥ. Η κ. Δημητρίου μιλώντας στην Επαρχιακή συγκέντρωση Λευκωσίας για παρουσίαση υποψηφίων, είχε αναφέρει πως «ο ΔΗΣΥ η παράταξή μας, δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο, έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου». Συνέχισε λέγοντας πως «είναι ένας πόλεμος με δόλιους τρόπους και με απώτερο στόχο να χάσουμε την πρωτιά, να αποδυναμωθούμε». Στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στο ΑΚΕΛ, λέγοντας πως είναι κρίμα κάποιοι από εμάς να καταδέχονται να γίνονται όχημα στις πολιτικάντικες πρακτικές του ΕΛΑΜ ή να πέφτουν στην παγίδα της εκμετάλλευσης, η οποία ουσιαστικά ευνοεί και εξυπηρετεί μόνο του ΑΚΕΛ.

Το τελευταίο βεβαίως, είναι και ο μεγαλύτερος φόβος του ΔΗΣΥ, μήπως δηλαδή χάσει την πρωτιά και όχι το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ακούσουν από το ίδιο το κόμμα που ψηφίζουν, ποιές είναι οι πολιτικές που ακολουθεί σε διάφορα ζητήματα, που απασχολούν την κοινωνία σήμερα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Όπως ζητούμενο για τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ είναι πώς δεν ήταν γνωστές οι θέσεις του Μάριου Πελεκάνου; Ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση, μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η ένταξή μου στο ΕΛΑΜ εδράζεται στις διαχρονικές μου θέσεις σε ύψιστης σημασίας ζητήματα για τον κάθε Έλληνα Κύπριο». Μήπως αυτός που άλλαξε τελικά είναι ο ΔΗΣΥ; Αυτό, είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει η ηγεσία του κόμματος.

Όσον αφορά στο ΕΛΑΜ, ενισχύεται από την παρουσία του Μάριου Πελεκάνου στο ψηφοδέλτιο του, για τις ευρωεκλογές. Ερωτηθείς σχετικά, ο Εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη σημείωσε ότι ο λαός θα κρίνει και στις 9 Ιουνίου θα στείλει τα κατάλληλα μηνύματα και στους επικριτές και σε όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Ερωτηθείς αν η συμμετοχή του κ. Πελεκάνου στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ το ενισχύει ή όχι, ο κ. Γεάδης απάντησε λέγοντας ότι κάθε κίνηση που γίνεται στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, θεωρούμε ότι είναι κατάλληλη για να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο η ηγεσία του ΔΗΣΥ θα μπορέσει να συγκρατήσει ή όχι τυχόν άλλες διαρροές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top