ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!

Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου  στο Βασιλικό!

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό πραγματοποιήθηκε άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΚΟ Κύπρου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου (ΠΥΚ).

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και άψογο συντονισμό η προγραμματισμένη άσκηση πυρόσβεσης, βάσει ειδικού σεναρίου που σχεδίασε η  ΠΥΚ. Βασικοί στόχοι της άσκησης ήταν η άμεση και άρτια ανταπόκριση, καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών -εκ μέρους της ΠΥΚ- σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως κατάσβεσης πυρκαγιάς στο νέο τερματικό αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό. 

Σύμφωνα με το σενάριο της υπηρεσιακής άσκησης στις 8 το πρωί συγκεντρώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι εταίροι στην αίθουσα διαλέξεων του Πυροσβεστικού Σταθμού Βασιλικού. Πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ανάλυση της άσκησης και των μέτρων ασφάλειας, καθώς και επισκόπηση των οχημάτων και του εξοπλισμού. Η άσκηση προσομοίωσης έλαβε χώρα στις 10 το πρωί.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, ανέφερε ότι σήμερα: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου απέδειξε περίτρανα, για ακόμα μια φορά, ότι είναι μία σύγχρονη, αξιόμαχη και αποτελεσματική δύναμη. Η σημερινή άσκηση πυρόσβεσης επικεντρώθηκε σε θέματα πυρασφάλειας και αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού κατάσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της EKO Κύπρου στο Βασιλικό. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι τέτοιου είδους ενέργειες ενδυναμώνουν και ενισχύουν επιχειρησιακά τον βαθμό ετοιμότητας και ανταπόκρισης τής ΠΥΚ, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας στον χώρο των εγκαταστάσεων του τερματικού. Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους της ΕΚΟ Κύπρου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου για την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης. Συγχαρητήρια σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη για το ήθος και τον επαγγελματισμό τους».

Υπενθυμίζουμε ότι η συνεργασία της ΕΚΟ Κύπρου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου έχει ως στόχο την έμπρακτη προσφορά στον συνάνθρωπο, την κοινωνία, καθώς και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού πλούτου και της περιουσίας. Επίσης, στηρίζεται σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: Στην παροχή πόρων και εξοπλισμού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, στην περαιτέρω κατάρτιση των αξιωματικών της Υπηρεσίας και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιών. 

Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED

Η Εταιρεία EKO CYPRUS LIMITED είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της ΕΚΟ CYPRUS LIMITED στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ενεργειακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της καλύπτει όλο το εύρος της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

Η HELLENiQ ENERGY αγκαλιάζει την καινοτομία και προωθεί ενεργά τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές. Στόχος της εταιρείας είναι να καταστεί καθετοποιημένος πάροχος ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να βελτιώσει τις διαδικασίες λειτουργίας της, ώστε να μειώσει δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της κατά 50% μέχρι το 2030, με απώτερο στόχο να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα μέχρι το 2050.

Η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στους κλάδους της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας όλων των μορφών ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο καθαρές μορφές ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές της. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην αλυσίδα αξίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και την πώληση πετρελαιοειδών και πετροχημικών, την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέσω κοινοπραξιών και άλλων συμμετοχών, η HELLENiQ ENERGY έχει εδραιώσει την παρουσία της στην παραγωγή, την προμήθεια και την εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της και προωθεί τη μακροπρόθεσμη πρόσβαση στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Ως σημαντικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, η εταιρεία έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, ενώ φιλοδοξεί να καταστεί υποδειγματικός εταιρικός πολίτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Βρετανικές Βάσεις: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη Ισραήλ σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης

Βρετανικές Βάσεις: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη Ισραήλ σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη από πριν από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή από την Βρετανική Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top