ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Το Κίεβο συνέλαβε δύο ύποπτους ως πράκτορες της Ρωσίας - Επιχείρησαν να ανατινάξουν σιδηροδρομική γραμμή

Ουκρανία: Το Κίεβο συνέλαβε δύο ύποπτους ως πράκτορες της Ρωσίας - Επιχείρησαν να ανατινάξουν σιδηροδρομική γραμμή

Ουκρανοί αξιωματικοί ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα ως ύποπτα ότι ενήργησαν για λογαριασμό της Ρωσίας επιχειρώντας να ανατινάξουν μια σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιείται για μεταφέρονται όπλα στην ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο της μάχης του Κιέβου απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU).

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό είναι κάτοικοι του Κιέβου και του Χαρκόβου, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στη σιδηροδρομική γραμμή στην περιφέρεια Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας και σχεδίαζαν να τον πυροδοτήσουν εξ αποστάσεως, αλλά συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από αξιωματικούς της SBU, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τη Ρωσία.

«Οι κατακτητές ήλπιζαν να καταστρέψουν οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα», ανέφερε η SBU. Η Υπηρεσία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και ταυτοποίησε τον εκπαιδευτή τους ως αξιωματικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB).

Η βόμβα επρόκειτο να πυροδοτηθεί στη διάρκεια των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών που έπληξαν σημαντικές υποδομές στις 21-22 Μαρτίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top