ΔΙΕΘΝΗ

Βαλτιμόρη - Σύγκρουση πλοίου σε γέφυρα: Πρόκειται για ατύχημα είμαστε σε σοκ, λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ

Βαλτιμόρη - Σύγκρουση πλοίου σε γέφυρα: Πρόκειται για ατύχημα είμαστε σε σοκ, λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ σχετικά με τη σύγκρουση του φορτηγού πλοίου Dali στη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη.

Όπως τόνισε ο Γουές Μουρ «η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για ατύχημα. Δεν έχουμε δει κανένα αξιόπιστο στοιχείο για τρομοκρατική επίθεση».

Ευχαρίστησε όλους όσοι έσπευσαν στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες: «Νιώθω δέος για το θάρρος σας, για τη δύναμή σας. Είδατε μια κρίση και είπατε "Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω;"» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων δυτών και εναέριων μέσων, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασώσουν τα θύματα.

Έξι αγνοούμενοι - Συνεργείο επισκεύαζε λακκούβες στη γέφυρα

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών του Μέριλαντ υπογράμμισε ότι έξι άνθρωποι αγνοούνται και πιστεύεται ότι είναι από το συνεργείο που βρίσκονταν στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης το οποίο επισκεύαζε λακκούβες. Πρόσθεσε ότι μηχανικοί βρίσκονται στο σημείο για να προσδιορίσουν τις δομικές επιπτώσεις της κατάρρευσης.

Νωρίτερα, δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας αφού προσέκρουσε σε αυτή φορτηγό πλοίο.

Εκδόθηκε σήμα κινδύνου

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα είχε εκδώσει σήμα κινδύνου και είχε χάσει την ισχύ του.

Σε ερώτηση εάν η γέφυρα θα μπορούσε να είχε κλείσει μετά την έκδοση του σήματος κινδύνου, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ είπε πως «το πλοίο ταξίδευε με ταχύτητα οκτώ κόμβων, οπότε ο χρόνος ήταν περιορισμένος», αλλά όσοι έλαβαν το σήμα κινδύνου απέτρεψαν την είσοδο οχημάτων στη γέφυρα. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες, έσωσαν ζωές» είπε.

Τα σενάρια για το ατύχημα

Ειδικός σε θέματα ναυτιλίας με έδρα τη Σιγκαπούρη, ο οποίος έχει περάσει πολλές φορές από το λιμάνι της Βαλτιμόρης με φορτηγά πλοία, μίλησε στο BBC και εξήγησε τι μπορεί να οδήγησε στην πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου στη γέφυρα.

«Το πλοίο είχε μόλις αναχωρήσει από την προβλήτα και έκανε μια στροφή πριν χτυπήσει στη γέφυρα». Έχοντας δει το βίντεο, εξήγησε πως οι πιθανές αιτίες της σύγκρουσης του πλοίου στη γέφυρα είναι οι εξής:

- Βλάβη της κύριας μηχανής
- Βλάβη στο πηδάλιο
- Διακοπή ρεύματος της γεννήτριας
- Πιθανότητα ανθρώπινου λάθους

«Πρόκεται για μία ασυνήθιστη στροφή. Πριν από την αναχώρηση ενός πλοίου, υποτίθεται ότι πρέπει να διενεργούμε όλους τους ελέγχους σε όλα τα στοιχεία του πλοίου για να φτάσουμε την αναχώρησή του. Είναι μέρος της λίστας ελέγχου κατά τον απόπλου. Έτσι, αν όλα έγιναν, προφανώς κάτι παραβλέφθηκε», σημείωσε.

«Αυτά τα πλοία είναι τόσο τεράστια που ακόμα κι αν η ταχύτητα είναι αργή, η ορμή θα ήταν τεράστια», είπε στη συνέχεια.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top