Τραγωδία σε καταδυτική εκδρομή στη Μάλτα - Ένας νεκρός και 17 διασωθέντες τουρίστες

Τραγωδία σε καταδυτική εκδρομή στη Μάλτα - Ένας νεκρός και 17 διασωθέντες τουρίστες

Ένας 45χρονος Ολλανδός έχασε τη ζωή του και άλλοι 17 τουρίστες διασώθηκαν την Τρίτη όταν ξέσπασε σφοδρή θαλασσοταραχή σε δημοφιλές σημείο κατάδυσης στο βόρειο άκρο της Μάλτας.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι τουρίστες ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και συμμετείχαν σε καταδυτική εκδρομή στα ανοικτά του λιμανιού Τσίρκεουα. Οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν γρήγορα και ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν έντονη θαλασσοταραχή.

Περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο κινητοποιήθηκαν, αναζητώντας τους τουρίστες, οι οποίοι είχαν καταδυθεί σε περιοχή δημοφιλούς ναυαγίου.

Τέσσερις κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή, σε απόσταση μικρότερη του ενός μιλίου. Οι υπόλοιποι περισυνελέγησαν από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αλλά ένας εξ' αυτών κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δύτες ήταν διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE