ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Ο «κίνδυνος» να σκαρφάλωνε την ιεραρχία ο Νεκτάριος - Λαμβάνει καταθέσεις η Ανακριτική Επιτροπή

Μονή Αββακούμ: Ο «κίνδυνος» να σκαρφάλωνε την ιεραρχία ο Νεκτάριος - Λαμβάνει καταθέσεις η Ανακριτική Επιτροπή

Για κατάθεση κάλεσε στελέχη και κληρικούς της Μητρόπολης Ταμασού η Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», αναμένεται στην Επιτροπή να καταθέσουν πέντε έως έξι άτομα από τη Μητρόπολη με έμφαση στη βραδιά μετάβασης στην Μονή Οσίου Αββακούμ για παραλαβή του χρηματοκιβωτίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι από τους κληρικούς ή και υπάλληλοι της Μητρόπολης Ταμασού μετέβησαν επιτόπου στη Μονή με σκοπό να διασφαλίσουν, όπως υποστηρίζει η πλευρά του Μητροπολίτη Ταμασού, την περιουσία της Μητρόπολης δεδομένου ότι το μοναστήρι υπάγεται στη δικαιοδοσία της.

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής και τα σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος των μοναχών και κατά πόσο γνώριζαν στην Μητρόπολη τι συνέβαινε.

Αναμένεται, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι υπό κατηγορία μοναχοί να κληθούν τελευταίοι ώστε να απαντήσουν σε όλα.

Προόριζε για βοηθό Επίσκοπο τον Νεκτάριο ο Μητροπολίτης Ταμασού

Όλα τα φόντα είχε ο ηγούμενος Νεκτάριος να αναδειχθεί σε Μητροπολίτη και σε βάθος χρόνου να διεκδικήσει και τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. «Φρένο» στην ανέλιξή του έβαλε το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος», ο Μητροπολίτης Ταμασού προόριζε τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο για βοηθό Επίσκοπο, κάτι το οποίο θα του άνοιγε διάπλατα το δρόμο για μια θέση στην Ιερά Σύνοδο.

Το δημοσίευμα παραθέτει τις ηλικίες των μελών της Ιεράς Συνόδου απαντώντας στο ερώτημα για το πότε θα δινόταν αυτή η ευκαιρία στον Νεκτάριο.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος είναι ηλικίας 75 ετών, ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός 43, ο Κιτίου Νεκτάριος 55, ο Κυρηνείας Χρυσόστομος 54, ο Λεμεσού Αθανάσιος 65, ο Μόρφου Νεόφυτος 62, ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος 76, ο Κύκκου Νικηφόρος 77, ο Ταμασού Ησαΐας 53, ο Τριμυθούντος Βαρνάβας 66, ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος 60, ο Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος 61, ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος 55, ο Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος 53, ο Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος 78, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος 58 και ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος 56.

Άρα, τέσσερις από τους 17 Συνοδικούς είναι άνω των 70 ετών ενώ σε δέκα χρόνια στον κατάλογο θα προστεθούν άλλοι πέντε. Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, λόγω της δημοφιλίας του αλλά και της στήριξης του Ταμασού Ησαΐα, θα είχε σημαντικό προβάδισμα για να λάβει μία θέση στην Ιερά Σύνοδο σε βάθος χρόνου.

Άνοιγμα λογαριασμών

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ανακριτές της υπόθεσης που εξετάζουν τυχόν οικονομικής φύσεως αδικήματα από τους μοναχούς, απευθύνθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προκειμένου διάταγμα αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών των δύο αρχιμανδριτών το οποίο εξεδώθει.

Το διάταγμα αφορά στους τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτουν σε τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο, στο Τμήμα Κτηματολογίου για να διαπιστωθεί κατά πόσο διαθέτουν ακίνητη περιουσία στο όνομά τους, στο Τμήμα Φορολογίας ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο κατέβαλλαν φόρους στο κράτος και στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις για να εξεταστεί κατά πόσο καταβάλλονταν ποσά ως ασφάλιση.

Τα στοιχεία που ζητήθηκαν αναμένεται ότι θα δοθούν τις επόμενες ημέρες ώστε να ερευνηθούν όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ότι εκτός από τις 807 χιλιάδες που εντοπίστηκαν εντός του χρηματοκιβωτίου της Μονής, υπήρχαν κι άλλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Την ίδια ώρα η αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις από πρόσωπα τα οποία έδωσαν χρήματα στην Μονή ώστε να φανεί κατά πόσο τα ποσά αυτά είχαν δοθεί νόμιμα ή υπήρξε δόλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top