ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη φυλακή για δυο χρόνια ο 25χρονος για τον θάνατο της 19χρονης Μαριλένας - Αντέδρασε η οικογένεια της για την ποινή

Στη φυλακή για δυο χρόνια ο 25χρονος για τον θάνατο της 19χρονης Μαριλένας - Αντέδρασε η οικογένεια της για την ποινή

Ποινή φυλάκισης δυο χρόνων επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 25χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στις 10 Ιουλίου 2020 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 19χρονης Μαριλένας Περικλέους.

Διαβάζοντας την απόφασή της, η δικαστής υπενθύμισε ότι ο κατηγορούμενος, κατευθυνόμενος από Πλάτρες προς Λεμεσό, προσπέρασε προπορευόμενο όχημα σε σημείο του δρόμου που απαγορευόταν, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με όχημα στο οποίο επέβαινε, ως συνεπιβάτιδα, η άτυχη 19χρονη, η οποία τραυματίστηκε κρίσιμα και υπέκυψε πέντε μέρες αργότερα.

Ο κατηγορούμενος -ο οποίος δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς καθώς και της παράνομης προσπέρασης -  «οδήγησε απερίσκεπτα και αλόγιστα αγνοώντας τον σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης δυστυχήματος», είπε η δικαστής. Η δε αναφορά του δικηγόρου για απολογία και δήλωση μεταμέλειας, δεν έχει καμία αξία, πρόσθεσε, από τη στιγμή που απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες και δεν μπορεί να τύχει του ευεργετήματος της μείωσης της ποινής.

Στην επιμέτρηση της ποινής το δικαστήριο έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, την ψυχική του υγεία, το λευκό του ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας και το χρονικό διάστημα των σχεδόν 3,5 χρόνων που μεσολάβησε.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης δυο χρόνων, στέρηση άδειας οδήγησης για περίοδο τριών μηνών από την ημέρα της αποφυλάκισης του, καθώς και δέκα βαθμούς ποινής.

Η οικογένεια της 19χρονης αντέδρασε στο άκουσμα της ποινής, με συγγενείς να κρίνουν ως ανεπαρκή την ποινή που επιβλήθηκε στον 25χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον θάνατο της, η 19χρονη έδωσε ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας, καθώς οι οικείοι της δώρισαν τα όργανα της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top