ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγουν θέσεις εργασίας στη Λάρνακα! Πολυτελέστατο ξενοδοχείο φέρνει δουλείες και ανάπτυξη στη πόλη

Ανοίγουν θέσεις εργασίας στη Λάρνακα! Πολυτελέστατο ξενοδοχείο φέρνει δουλείες και ανάπτυξη στη πόλη

Σε μια πολύ σημαντική επένδυση στη Λάρνακα η οποία αναμένεται να φέρει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας αλλά και ανάπτυξη στη πόλη της Λάρνακας και των Φοινικούδων προχωρεί ο όμιλος Lanomex Development Ltd. Πρόκειται για το μεγαλεπίβολο έργο "Κιμωνας" Ρωσικών συμφερόντων.

Την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων και συγκροτήματος καταστημάτων, γραφείων, διαμερισμάτων και αναπτύξεων αναψυχής και ψυχαγωγίας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, προνοεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της εταιρείας Lanomex Development Ltd για πώληση, έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ, του τεμαχίου στο οποίο υπήρχε παλιά το Δημαρχείο  Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υπογράφτηκε σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2015, μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας Lanomex Development Ltd, συμφωνία πώλησης του Δημοτικού Τεμαχίου αρ, 387, Φ/Σχ. 41/57.01.03 Τμήμα 4, ενορία Σκάλα, έναντι του ποσού 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η πώληση έγινε μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Δήμων Νόμου».

Η πώληση του συγκεκριμένου τεμαχίου, προστίθεται «διασφαλίζει μαζί με όμορα τεμάχια ιδιοκτησίας της Εταιρείας Lanomex Development Ltd, την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων και συγκροτήματος καταστημάτων, γραφείων, διαμερισμάτων και αναπτύξεων αναψυχής και ψυχαγωγίας στο παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων".

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση "στο πλαίσιο παραχώρησης των Πολεοδομικών και Οικοδομικών Αδειών, η Εταιρεία δεσμεύεται να εκτελέσει έργα ανάπλασης του δημόσιου χώρου που περιβάλλει την υπό ανάπτυξη ιδιοκτησία, συνολικής δαπάνης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκτέλεση των έργων διασφαλίζεται μέσα από την συμφωνία πώλησης και τις ειδικές πρόνοιες για την υπογραφή συμφωνίας, με βάση το Άρθρο 43 του Περί Πολεοδομίας Νόμου, στα πλαίσια έκδοσης της Πολεοδομικής Αδείας». 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης δήλωσε ότι «πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση, η οποία θα δώσει πνοή και αναπτυξιακή ώθηση στην Λάρνακα, σε μία κρίσιμη περίοδο για την κυπριακή οικονομία. Η προοπτική της συγκεκριμένης επένδυσης αποδεικνύει ότι η Λάρνακα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει σοβαρές και αξιόπιστες ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στη δημιουργία θετικού επιχειρηματικού κλίματος για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Εγκαταστάθηκε κέντρο ελέγχου - Στη μάχη 13 εναέρια μέσα



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top