ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές ΑΚΕΛ κατά ΠτΔ: «Ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα, όπου προφανώς δεν υπάρχει ακρίβεια»

Βολές ΑΚΕΛ κατά ΠτΔ: «Ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα, όπου προφανώς δεν υπάρχει ακρίβεια»

Πυρά εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου Χριστοδουλίδη αναφέροντας πως «ο κ. Χριστοδουλίδης ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα, όπου προφανώς δεν υπάρχει ακρίβεια, ούτε και η στοιχειώδης συναίσθηση».

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, «ο κ. Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του επιμένουν να μην παραδέχονται ότι τα μέτρα που εξήγγειλαν δεν συνιστούν ούτε καν ασπιρίνες για την ακρίβεια», προσθέτοντας παράλληλα ότι, «αυτό όμως που εκθέτει διπλά τον κ. Χριστοδουλίδη είναι ότι αρνείται να προχωρήσει σε ένα δραστικό κοινωνικό πακέτο στήριξης ώστε να αντέξει η κοινωνία, την ώρα που το κράτος έχει τη δυνατότητα. Τα κρατικά ταμεία έχουν αυξημένα έσοδα που μόνο πέρσι ξεπέρασαν το 1,5 δις ευρώ. Έσοδα τα οποία προέρχονται από τον πληθωρισμό, δηλαδή ο κόσμος διπλοπληρώνει την ακρίβεια».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:
Ο κ. Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του επιμένουν να μην παραδέχονται ότι τα μέτρα που εξήγγειλαν δεν συνιστούν ούτε καν ασπιρίνες για την ακρίβεια.

- Αυτό όμως που εκθέτει διπλά τον κ. Χριστοδουλίδη είναι ότι αρνείται να προχωρήσει σε ένα δραστικό κοινωνικό πακέτο στήριξης ώστε να αντέξει η κοινωνία, την ώρα που το κράτος έχει τη δυνατότητα. Τα κρατικά ταμεία έχουν αυξημένα έσοδα που μόνο πέρσι ξεπέρασαν το 1,5 δις ευρώ. Έσοδα τα οποία προέρχονται από τον πληθωρισμό, δηλαδή ο κόσμος διπλοπληρώνει την ακρίβεια.

- Εκτίθεται περισσότερο δε ο κ. Χριστοδουλίδης αφού την ώρα που ισχυρίζεται ότι κόπτεται για τη δημοσιονομική πειθαρχία, αρνείται τις εισηγήσεις του ΑΚΕΛ για να ενισχυθούν τα οικονομικά του κράτους, δηλαδή τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας. Έγνοια του δηλαδή, δεν είναι οικονομικά του κράτους αλλά να μην θίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Υπενθυμίζουμε στον κ. Χριστοδουλίδη ότι προεκλογικά και ο ίδιος είχε υποστηρίξει την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας. Μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης όμως, δεν βρήκε χρόνο για να υλοποιήσει τη δέσμευσή του που προφανώς θα πάει κι αυτή περίπατο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα, όπου προφανώς δεν υπάρχει η ακρίβεια που πλήττει όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Και προφανώς σε αυτή τη φούσκα δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης συναίσθηση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

«Στον φούρνο» και αυτό το Σαββατοκύριακο - Μέχρι ποια ώρα ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση  - Αλλάζει το σκηνικό τη Δευτέρα

ΠτΔ για Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s: «Επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας»Επισκέπτεται σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο Πρόεδρος

Επισκέπτεται σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο Πρόεδρος

Τις κοινότητες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου επισκέπτεται το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδούλιδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top