Ταξίδεψαν τον Φλεβάρη οι Κύπριοι – Σε ποιες χώρες πήγαν διακοπές

Ταξίδεψαν τον Φλεβάρη οι Κύπριοι – Σε ποιες χώρες πήγαν διακοπές

Αύξηση κατέγραψαν τα ταξίδια που πραγματοποίησαν οι Κύπριοι κατά το μήνα Φεβρουάριο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, ενώ ο κυριότερος λόγος των ταξιδιών ήταν για διακοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Φεβρουάριο 2024 ανήλθαν στις 114.110 σε σύγκριση με 102.001 τον Φεβρουάριο 2023, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 11,9%.

Ταυτόχρονα, σκοπός ταξιδιού των κατοίκων Κύπρου τον Φεβρουάριο 2024 ήταν κυρίως οι διακοπές με ποσοστό 70,6%, ενώ οι επαγγελματικοί λόγοι κατείχαν ποσοστό 23,4%, οι σπουδές ποσοστό 4,6% και οι άλλοι λόγοι ποσοστό 1,4%.

Μάλιστα, οι χώρες που φαίνεται να προτίμησαν να ταξιδέψουν ήταν πρώτη με διαφορά η Ελλάδα με 32,0% ή αλλιώς 36.481άτομα, το Ηνωμένο Βασίλειο με 11,6% με 13.288 άτομα και η Ιταλία με 4,6% με 5.306 άτομα.

Επίσης, 4,393 άτομα ταξίδεψαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 4,181 άτομα ταξίδεψαν στη Βουλγαρία, 4,074 άτομα στην Γερμανία και 3,727 άτομα στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE