ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Ανάγκη διαλόγου με ΥΠΑΝ για νέο σύστημα διορισμών

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Ανάγκη διαλόγου με ΥΠΑΝ για νέο σύστημα διορισμών

Τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων που αφορούν τον κατάλογο διορισίμων, όπως και τα αντίστοιχα αποτελέσματα των προηγούμενων χρονιών, φέρνουν στην επιφάνεια την επιτακτική ανάγκη έναρξης διαλόγου μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και ΠΟΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείσα σχετικά, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Σημείωσε ότι η διατηρηση του καταλόγου διοριστέων είναι μία από τις λύσεις που πρέπει να μπει στο τραπέζι του διαλόγου ώστε το σύστημα να μπορέσει να λειτουργήσει και μετά το 2027.

Ταυτόχρονα, είπε η κα. Βασιλείου, πρέπει μέσα από διάλογο να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που θα διορθώνουν τις στρεβλώσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών.

«Η Νομοθεσία ως έχει δεν μπορεί να παραμείνει γιατί θυματοποιεί τους εκπαιδευτικούς μας, με άμεσο τον κίνδυνο να έρθει η μέρα που θα ψάχνουμε εκπαιδευτικούς για τα σχολεία μας. Δεν είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα γίνει αποδεκτή η θυματοποίηση των συναδέλφων, είτε αυτοί ανήκουν στον κατάλογο διοριστέων είτε ανήκουν στον κατάλογο διορισίμων», πρόσθεσε.

Η κα. Βασιλείου είπε ότι η ΠΟΕΔ από την πρώτη στιγμή και πριν την ψήφιση της σχετικής Νομοθεσίας του 2015, είχε προβλέψει τις στρεβλώσεις αυτές, οι οποίες επαναλαμβάνονται και επιβεβαιώνονται τις χρονιές των εξετάσεων.

«Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top