Από ρεκόρ σε ρεκόρ κινείται η ανοδική τιμή του χρυσού

Από ρεκόρ σε ρεκόρ κινείται η ανοδική τιμή του χρυσού

Νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο καταγράφει την Τρίτη η τιμή του χρυσού λόγω της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων, αργότερα εντός του έτους.

Το πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων, ανήλθε μέχρι και τα 2.266,85 δολάρια την ουγγιά στις πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο, διευρύνοντας την εντυπωσιακή πορεία που καταγράφει από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2024, όταν ανήλθε πάνω από τα 2.000 δολάρια την ουγγιά, ωθούμενο και από τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός "ωθείται έντονα προς τα πάνω, καθώς κινούμαστε προς την αναμενόμενη έναρξη τον ερχόμενο Ιούνιο της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζας της Αγγλίας και Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ", δήλωσε ο αναλυτής της Scope Markets, Joshua Mahony.

Πολλές από τις μεγαλύτερες Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου τείνουν προς μείωση των επιτοκίων, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν.

Ο αναλυτής της εταιρείας City Index, Matthew Weller, αναφέρει ότι η τιμή του χρυσού τείνει να κινείται αντιστρόφως ανάλογα με τα επιτόκια.

"Όταν τα επιτόκια πέφτουν, ο χρυσός γίνεται σχετικά πιο ελκυστικός σε σύγκριση με περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα, τα οποία προσφέρουν ασθενέστερες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων", σημείωσε ο κ. Weller.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.