ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Κοινός στόχος Κύπρου-Ελλάδας η επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό»

ΠτΔ: «Κοινός στόχος Κύπρου-Ελλάδας η επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό»

Κύπρος και Ελλάδα έχουν κοινούς στόχους και επιδιώξεις σε σχέση με την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του πριν από εκδήλωση της Ανόρθωσης για τις επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, την Τρίτη, στη Λάρνακα.

Ερωτηθείς αν η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Κύπρο και η συνάντηση που είχε μαζί του την Τρίτη το απόγευμα σηματοδοτεί κάποιες εξελίξεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι Κύπρος και Ελλάδα έχουν κοινούς στόχους και επιδιώξεις σε σχέση με την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, προσθέτοντας πως η συνάντηση έλαβε χώρα για ανταλλαγή απόψεων και συγκεκριμένων κινήσεων και βημάτων στο πλαίσιο εξελίξει προσπάθειας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ούτως ώστε να επιτευχθεί αυτός ο κοινός, όπως είπε στόχος.

Κληθείς να σχολιάσει τοποθέτηση του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, ζητώντας επιβεβαίωση "κυριαρχικής ισότητας και ισότιμου διεθνούς καθεστώτος", ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει δημόσια τις δηλώσεις του κ. Τατάρ και πως το Κυπριακό δεν θα λυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις.

Προσέθεσε πως ο Τ/κ ηγέτης θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τις επόμενες ημέρες, μια συνάντηση την οποία, όπως είπε, χαιρετίζει, και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Τατάρ θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΓΓ του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top