Τέως Διευθυντής Τμ. Δασών: «Επιβάλλεται η άποψη οικολόγων για Ακάμα»

Τέως Διευθυντής Τμ. Δασών: «Επιβάλλεται η άποψη οικολόγων για Ακάμα»

Την άποψη πως σε ό,τι αφορά τα έργα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο (ΕΔΠ) Ακάμα, «ο καθένας κρίνει τα εκτελεσθέντα έργα, όχι αν είναι σύμφωνα με τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια όπως έχουν αδειοδοτηθεί από την Περιβαλλοντική Αρχή, αλλά σύμφωνα με τις δικές του απόψεις» εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, τέως Διευθυντής Τμήματος Δασών.

Αφορμή για τη δήλωση, όπως αναφέρει, είναι άρθρο «Όνομα και επίθετο παρακαλούμε» της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ημερομηνίας 30 Μαρτίου, 2024, που αφορά το έργο της βελτίωσης του οδικού δικτύου του ΕΔΠ του Ακάμα.

Ο κ. Αλεξάνδρου σημειώνει ότι ο τελικός σχεδιασμός και τα κατασκευαστικά σχέδια για τα έργα έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ αναφέρει «κατηγορηματικά ότι τα εκτελεσθέντα έργα είναι σύμφωνα με τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια όπως έχουν αδειοδοτηθεί από την Περιβαλλοντική Αρχή».

Αναφέρει ακολούθως «πως για ένα θέμα το οποίο συζητείται για 40 και πλέον χρόνια και για το οποίο υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός με τον οποίο να συμφωνούν και να ικανοποιούνται πλήρως και στο 100% όλοι οι ενδιαφερόμενοι». Σημειώνει, δε, ότι και ο ίδιος είχε εκφράσει διαφωνία για την κατασκευή των Κόμβων στη Γερόνησο και στο Τζιόνι.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «επιχειρείται εν μέσω των κατασκευαστικών εργασιών, η επιβολή μιας άποψης, αυτής των περιβαλλοντικών ΜΚΟ, επί των άλλων απόψεων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE