ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτοβολταϊκά για όλους: Εντός των ημερών η αποστολή προεγκρίσεων – Ποια η διαδικασία μετά για εγκατάσταση – Ο Υπ. Ενέργειας στο «Τ»

Φωτοβολταϊκά για όλους: Εντός των ημερών η αποστολή προεγκρίσεων – Ποια η διαδικασία μετά για εγκατάσταση – Ο Υπ. Ενέργειας στο «Τ»

Εντός των ημερών αναμένεται η προέγκριση των αιτήσεων για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους» που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστήματος στέγης χωρίς αρχικό κεφάλαιο.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η αποστολή sms ή emails για να ενημερώνει τους αιτητές για την προέγκριση της αίτησής τους»

«Θα είναι εντός των ημερών είτε αυτή την εβδομάδα είτε αρχές τις επόμενης. Θα σταλθεί sms ή email ή ακόμα μπορεί να ανταποκρίνεται αυτομάτως το σύστημα και να είναι απευθείας από την πλατφόρμα», εξήγησε.

«Η έναρξη των προεγκρίσεων κατέστη δυνατή μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του Ταμείου ΑΠΕ για το 2024 την περασμένη Πέμπτη από τη Βουλή. Προηγουμένως δεν υπήρχαν τα κεφάλαια χωρίς προϋπολογισμό, τώρα που υπάρχουν ξεκίνησε η εξέταση άρα θα αρχίσει και η προέγκριση σύντομα. Προσπαθούμε η προέγκριση αυτή να δίνεται με ένα μηχανογραφικό τρόπο ώστε να επισπεύδεται η διαδικασία», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, «μέχρι τώρα οι συμπληρωμένες αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ελαφρώς τις 5 χιλιάδες»

Η διαδικασία μετά την προέγκριση

«Μετά τη λήψη της προέγκρισης, οι αιτητές θα μπορούν να απευθυνθούν στους εγκαταστάτες συστημάτων που είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ταμείου και της Υπηρεσίας Ενέργειας, για να κλείσουν κάποια συμφωνία.

Η προσπάθεια του Υπουργείου, είναι να γίνεται η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκών μέσα σε δύομιση μήνες από την ημερομηνία της προέγκρισης. Εμπλέκονται όμως και άλλοι φορείς, όπως η ΑΗΚ και ενώ επισπεύδουμε την διαδικασία μέσω από τη μηχανογράφηση, θα πρέπει να πάει και η ΑΗΚ επι τόπου να το εγκρίνει και μετά να το συνδέσει», σημείωσε ο κύριος Παπαναστασίου.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι στις περιπτώσεις φωτοβολταϊκών ισχύος 4 κιλοβάτ, η χορηγία από το κράτος είναι χίλια ευρώ και άλλες τέσσερις χιλιάδες ευρώ θα δαπανώνται από το Ταμείο ΑΠΕ, δηλαδή το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στις 5,000 ευρώ, με αποπληρωμή μέσω διμηνιαίων δόσεων των 150 ευρώ.

«Αν οι καταναλωτές επιλέξουν συστήματα συνολικής αξίας πέραν των 5,000, θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι το επιπλέον ποσό. Στο μητρώο εγκαταστατών, όμως, υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν φωτοβολταϊκά εντός των οικονομικών πλαισίων που καλύπτει το ταμείο ΑΠΕ και εντός των τεχνικών προδιαγραφών που έθεσε το Υπουργείο», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της ΟμόνοιαςΜέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top