Πάνω από 200 οι παράτυποι μετανάστες που εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης - Χειροπέδες σε ανήλικο

Πάνω από 200 οι παράτυποι μετανάστες που εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης - Χειροπέδες σε ανήλικο

Δύο βάρκες στις οποίες επέβαιναν 263 παράτυποι μεταναστες εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες προχώρησαν σε επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), ώστε να επιβιβαστούν οι μετανάστες σε άκατους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, στην θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι βάρκες έσπευσαν 3 άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και ελικόπτερο της Αστυνομιας.

Στην πρώτη βάρκα διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν 27 παράτυποι μεταναστες (16 ανδρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι εκ των οποίων ο ένας ασυνόδευτος) οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμάνι Λάρνακας, έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθια. Η βάρκα τους είχε εντοπιστεί στα 12 ναυτικά μίλια ανατολικά του κάβο Γκρέκο. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ανηλίκου ως φερόμενου πλοηγού της βάρκας.

Στη δεύτερη βαρκα επέβαιναν 236 παράτυποι μεταναστες. Σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες στη βάρκα η οποία εντοπίστηκε 35 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο διακρίνονται μόνο άνδρες.

Τα ραντάρ είχαν εντοπίσει και τρίτη βάρκα, στην οποία διαπιστώθηκε τελικά πως δεν επέβαιναν παράτυποι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται πως από την Κυριακή 31 Μαρτίου έφτασαν μέχρι στιγμης 13 βαρκες στις οποιες επέβαιναν 739 παρατυποι μεταναστες. Στο ίδιο διάστημα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη συνολικά 10 ατομων που φέρεται να ήταν οι πλοηγοί των σκαφών. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τους πρώτους 3 μήνες του 2024 έφτασαν στην Κύπρο δια θαλάσσης 2.448 παράτυποι μετανάστες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Σε πορεία βουλευτικών εκλογών αναμένεται να εισέλθουν τα κόμματα,αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, όσο το δυνατό γρηγορότερα. Οι εσωτερικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει με τις λεγόμενες ασκήσεις επί χάρτου και ονόματα, τα οποία πέφτουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE