ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνονται οι δικαιούχοι στο «Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης» - Μέχρι πότε θα γίνονται δεχτές αιτήσεις

Επεκτείνονται οι δικαιούχοι στο «Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης» - Μέχρι πότε θα γίνονται δεχτές αιτήσεις

Επεκτείνονται οι δικαιούχοι στο Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, μετά τη συνεδρία του Σώματος.

«Αυτή η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι για να ευκολύνει ακόμη περισσότερο συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και τις τράπεζες που έχουν υποθηκευμένη την πρώτη τους κατοικίας», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι το Σχέδιο άνοιξε προς το κοινό για αιτήσεις στις 4 Δεκεμβρίου του 2023 και θα είναι ανοικτό για εννέα μήνες μέχρι τον Αύγουστο του 2024 και πρόσθεσε πως οι δυνητικοί δικαιούχοι υπολογίζονται γύρω στις 2.500 δανειολήπτες και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί γύρω στις 1.450 αιτήσεις.

Αναφερόμενος στις δύο κύριες κατηγορίες δικαιούχων για συμμετοχή στο Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, ο κ. Κεραυνός είπε ότι αυτές είναι «οι λήπτες επιδομάτων προνοίας και οι μη βιώσιμοι αιτητές από το Σχέδιο Εστία οι οποίοι είχαν μη εξυπηρετούμενο δάνειο με εξασφάλιση την κύρια κατοικία».

«Μετά την εφαρμογή του Σχεδίου έχει διαφανεί η ανάγκη για μερική τροποποίηση των κριτηρίων ώστε να εντάσσονται περισσότεροι δικαιούχοι και να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος, χωρίς να αλλάζει η ουσία και η φιλοσοφία του σχεδίου, το οποίο παραμένει στοχευμένο στις ευάλωτες ομάδες», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι προτείνεται όπως η ημερομηνία λήψης επιδόματος για σκοπούς ένταξης στο σχέδιο επεκταθεί, από τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, στις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δημιουργούνται «δύο καινούργιες μικρότερες κατηγορίες εντός των αποδεκτών αιτήσεων που σχετίζονται με το Σχέδιο Εστία», με την πρώτη κατηγορία να αφορά «δανειολήπτες των οποίων ο πιστωτής δεν συμμετείχε στο Σχέδιο Εστία».

Η δεύτερη κατηγορία, σύμφωνα με τον κ. Κεραυνό, αφορά εγκεκριμένους αιτητές στο Σχέδιο Εστία των οποίων «η έγκριση δεν υλοποιήθηκε λόγω άλλων αδυναμιών και προβλημάτων όπως είναι το θέμα να εξοφλήσουν τα εμπράγματα βάρη που είχαν σημειωθεί στην ακίνητη περιουσία από πιστωτές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της ΟμόνοιαςΜέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top