ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη και δεύτερο άτομο ως φερόμενος πλοηγός σκάφους που αφίχθηκε από Λίβανο

Συνελήφθη και δεύτερο άτομο ως φερόμενος πλοηγός σκάφους που αφίχθηκε από Λίβανο

Στη σύλληψη δεύτερου ατόμου, ηλικίας 23 ετών προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με την άφιξη το βράδυ της Τρίτης δυο σκαφών στα οποία επέβαιναν παράτυποι μετανάστες και τα οποία απέπλευσαν από τις παράλιες ακτές του Λιβάνου.

Ο 23χρονος φέρεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας στην οποία επέβαιναν 236 παράτυποι μετανάστες και την Πέμπτη αναμένεται να παρουσιάσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του. 

Νωρίτερα είχε συλληφθεί και ένας ανήλικος ως ο φερόμενος πλοηγός της βάρκας στην οποία επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες. Παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας και εκδόθηκε διάταγμα κράτησής του για περίοδο 8 ημερών. 

Οι δύο βάρκες εντοπίστηκαν αργά χθες το απόγευμα από τα ραντάρ της Δημοκρατίας και σε αυτές επέβαιναν συνολικά 263 παράτυποι μετανάστες. Η πρώτη βάρκα με τους 27 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκε 12 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο, ενώ η δεύτερη με 236 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε 35 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο. 

Οι 263 παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμάνι Λάρνακας όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους και στην συνέχεια οι 261 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, ενώ δύο συνελήφθησαν ως φερόμενοι πλοηγοί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top