ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο κελί ανήλικος και 25χρονος για υποβοήθηση μεταναστών - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

Στο κελί ανήλικος και 25χρονος για υποβοήθηση μεταναστών - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγήθηκαν σήμερα 16χρονος και 25χρονος που είχαν συλληφθεί χθες σχετικά με υπόθεση υποβοήθησης παράνομης εισόδου ατόμων τρίτης χώρας στη Δημοκρατία. Το Δικαστήριο διέταξε την κράτησή τους για περίοδο οκτώ ημερών.

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθηκαν από την Αστυνομία σε σχέση με την άφιξη πλοιαρίου χθες στις 12:25 στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο στο οποίο επέβαιναν 22 παράτυποι μετανάστες.

Εναντίον των υπόπτων εξετάζονται αδικήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας, υποβοήθηση παράνομης εισόδου ατόμων τρίτης χώρας στη Δημοκρατία, υποβοήθηση ατόμων τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, μεταφορά ατόμων διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές και υπερφορτωμένο σκάφος και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε μία ακόμα σύλληψη σχετικά με άλλη άφιξη μεταναστών, συγκεκριμένα, 236 μεταναστών, που είχαν φθάσει με σκάφος από τον Λίβανο. Ο 23χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο προχώρησε στην έκδοση διατάγματος κράτησης του για περίοδο 8 ημερών.

Υπενθυμίζεται πως η βάρκα εντοπίστηκε 35 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο και σε αυτήν επέβαιναν 236 μετανάστες.

Οι 236 μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμάνι Λάρνακας όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους και στη συνέχεια οι 235 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top