Αυστραλία: Περισσότεροι από 150 άνθρωποι διασώθηκαν από πλημμυρισμένες περιοχές

Αυστραλία: Περισσότεροι από 150 άνθρωποι διασώθηκαν από πλημμυρισμένες περιοχές

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι 152 άνθρωποι διασώθηκαν από πλημμυρισμένες περιοχές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου πολλοί κάτοικοι υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν αναζητώντας ασφαλή καταφύγια.

Επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στο Σίδνεϊ (πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας), όπου καταγράφηκαν 72 διασώσεις πολιτών.

Δεκαπέντε εντολές εκκένωσης εκδόθηκαν για διάφορα σημεία της πολιτείας, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Νέα Νότια Ουαλία δέχθηκαν 4.128 κλήσεις για βοήθεια το προηγούμενο 24ωρο.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Κρις Μινς, προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου για τον κίνδυνο υπερχείλισης ποταμών στο δυτικό Σϊδνεϊ.

Καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις έπληξαν χθες Παρασκευή τη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE