Αυστραλία: Περισσότεροι από 150 άνθρωποι διασώθηκαν από πλημμυρισμένες περιοχές

Αυστραλία: Περισσότεροι από 150 άνθρωποι διασώθηκαν από πλημμυρισμένες περιοχές

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι 152 άνθρωποι διασώθηκαν από πλημμυρισμένες περιοχές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου πολλοί κάτοικοι υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν αναζητώντας ασφαλή καταφύγια.

Επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στο Σίδνεϊ (πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας), όπου καταγράφηκαν 72 διασώσεις πολιτών.

Δεκαπέντε εντολές εκκένωσης εκδόθηκαν για διάφορα σημεία της πολιτείας, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Νέα Νότια Ουαλία δέχθηκαν 4.128 κλήσεις για βοήθεια το προηγούμενο 24ωρο.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Κρις Μινς, προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου για τον κίνδυνο υπερχείλισης ποταμών στο δυτικό Σϊδνεϊ.

Καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις έπληξαν χθες Παρασκευή τη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σήκωσαν stealth βομβαρδιστικά Β-2 οι ΗΠΑ, βομβάρδισαν το νησί Χαργκ - Με αντίποινα απειλεί το Ιράν

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σήκωσαν stealth βομβαρδιστικά Β-2 οι ΗΠΑ, βομβάρδισαν το νησί Χαργκ - Με αντίποινα απειλεί το Ιράν

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση εισέρχεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σήκωσαν στον αέρα stealth βομβαρδιστικά Β-2, βομβαρδίζοντας το νησί Χαργκ, με την Τεχεράνη να απειλεί με αντίποινα, ενώ εκρήξεις αναφέρονται και στη Βαγδάτη. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE