ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΟΚ: Εξοντωτική η λιτότητα και οι περικοπές σε κοινωνικά ιδρύματα

ΔΕΟΚ: Εξοντωτική η λιτότητα και οι περικοπές σε κοινωνικά ιδρύματα

Σύμφωνα με τη ΔΕΟΚ, είναι ανεπίτρεπτο σε μια χώρα που παρουσιάζει σοβαρά κρατικά ελλείμματα στην κοινωνική πρόνοια και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών αντί να ενισχύονται οι κοινωνικές πρωτοβουλίες να αποδυναμώνονται και να εξουδετερώνονται με λανθασμένες κυβερνητικές πολιτικές.

Η ΔΕΟΚ με ανακοίνωση καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει “την ταμειακής λογικής πολιτική που εφαρμόζει απέναντι στα κοινωνικά ιδρύματα” και να προχωρήσει άμεσα στον επανασχεδιασμό της πολιτικής κοινωνικής πρόνοιας με ιδιαίτερη έμφαση την αποτελεσματική οικονομική τους στήριξη και την εκπόνηση νέων κοινωνικών προγραμμάτων με επίκεντρο την ενίσχυση κοινωνικών υποδομών για παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας.

Η ΔΕΟΚ προσθέτει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Κύπρος έχει το πιο ψηλό ποσοστό φτώχειας στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ποσοστό 77% των παιδιών κάτω των 3 ετών δεν λαμβάνει καμιά φροντίδα από επίσημες δομές του κράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ ενδυναμώνονται βήμα με βήμα»

ΠτΔ: «Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ ενδυναμώνονται βήμα με βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δεξίωση της Πρεσβειας των ΗΠΑ με την ευκαιρία της 248ης επετείου από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top