ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό: Τα αιτήματα της Κύπρου και τα κίνητρα για να περιοριστούν οι ροές προσφύγων - Βίντεο

Μεταναστευτικό: Τα αιτήματα της Κύπρου και τα κίνητρα για να περιοριστούν οι ροές προσφύγων - Βίντεο

Προσπάθειες από πλευράς ΠτΔ και Ε.Ε να αλλάξει εικόνα η συνεχόμενη ροή παράτυπων μεταναστών στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται το Λίβανο , ώστε να συζητηθούν λύσεις όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Τον ΠτΔ υποδέχεται ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπίχ Μπερί.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Αντωνίου,  ο ΠτΔ κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψη του στον Λίβανο θα συζητήσει παροχή κινήτρων στον Λίβανο από Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό να περιοριστούν οι ροές μεταναστών και προσφύγων.

Οπως ανέφερε ο κ.Αντωνίου στην εκπομπή Alpha Kαλημέρα, αυτή την στιγμή στο Λίβανο επικρατεί μια ιδιόμορφη κατάσταση και το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο, ωστόσο η Κυπριακή πλευρά θα προσπαθήσει να υπάρξουν αποτελεσματικές κινήσεις.

 

«Θέλουμε να δούμε πώς θα επικεντρωθεί η κυβέρνηση του Λιβάνου. Η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, από κοινωνικής και πολιτικής πλευράς».

Τα αιτήματα της Κύπρου, περιλαμβάνουν δυο σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο αφορά την οικονομική στήριξη του Λιβάνου από την Ε.Ε, και το δεύτερο την ανταπόκριση της χώρας στην ανάγκη συγκράτησης των μεταναστευτικών ροών. 

«Θέλουμε αφενός να υλοποιούμε τις συμβατικές δεσμεύσεις που έχουμε, έναντι διεθνών οργανισμών αλλά και της ίδιας της Ε.Ε., χωρίς όμως να απεμπολούμε κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας..... Θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε με πραγματισμό, ούτως ώστε να περιορίσουμε τις αντιδράσεις και εντός της ίδιας της χώρας μας. Αυτή τη στιγμή που μιλούμε η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, δε θα πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος.»

 Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top