ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκαλεί συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης ο Βύρας - «Η πόλη δεν πρόκειται να δεχτεί άλλη παράταση στην έναρξη των έργων»

Συγκαλεί συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης ο Βύρας - «Η πόλη δεν πρόκειται να δεχτεί άλλη παράταση στην έναρξη των έργων»

Την επόμενη Παρασκευή, παρουσία του υπουργού μεταφορών θα συνέλθει η Επιτροπή Ανάπτυξης της Λάρνακας, για την εμπλοκή που προέκυψε με το λιμάνι και τη μαρίνα. Ως γνωστό, η εταιρεία δεν ανανέωσε την εγγυητική ύψους 10 εκ. ευρώ.

Όπως δήλωσε στο «T» ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έχουν αποφασιστεί δύο άμεσες ενέργειες. Η πρώτη ενέργεια ήταν να ζητηθεί η προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τη διαφορά που προέκυψε με την KITION OCEAN HOLDING κάτι το οποίο έγινε την Τρίτη στα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της Οροκλινης. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξήγγειλε δημόσια ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία μέσα στα πλαίσια του δημόσιου συμφέροντος και της νομιμότητας, έτσι ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές, με την εταιρεία.

Ο κ. Βύρας επανέλαβε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει εικόνα σε ότι αφορά στα αιτήματα της KITION λόγω της συμφωνίας εμπιστευτικότητας που υπάρχει μεταξύ της εταιρείας και της κυβέρνησης. Αυτό το οποίο δηλώσαμε στον αρμόδιο υπουργό μεταφορών και στην εταιρεία  είπε, είναι οι κόκκινες γραμμές της Λάρνακας. Η πρώτη αφορά στην έναρξη του έργου τον Ιούνιο και η δεύτερη, αφορά σε όλα τα έργα υποδομής που περιλαμβάνονται στη συμφωνία και πρέπει να υλοποιηθούν, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως το δημοτικό συμβούλιο δεν πρόκειται να δεχτεί να μην γίνουν τα έργα υποδομής, τα οποία η πόλη ανέμενε για αρκετό καιρό. Ο Δήμαρχος Λάρνακας αναμένεται να καταθέσει εισήγηση ενώπιον της Επιτροπής Ανάπτυξης, για τη σύσταση υποεπιτροπής με τη συμμετοχή βουλευτών και άλλων αρμοδίων, έτσι ώστε να ξεκινήσουν επαφές άμεσα, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε ερώτησή μας εάν ο δήμος Λάρνακας προτίθεται να δεχθεί κάποιες αλλαγές τις οποίες θα προτείνει η εταιρεία, ο Δήμαρχος Λάρνακας τόνισε πως αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό, μόνο στην περίπτωση που δεν επηρεάζονται τα χρονοδιαγράμματα έναρξης του έργου και τα έργα υποδομής.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top