ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέμεινε από τράπεζες και ATM η ύπαιθρος - Περιορισμένη η δυνατότητα χρήσης κάρτας στα χωριά από ηλικιωμένους

Ξέμεινε από τράπεζες και ATM η ύπαιθρος - Περιορισμένη η δυνατότητα χρήσης κάρτας στα χωριά από ηλικιωμένους

Κλείνει το ένα τραπεζικό κατάστημα μετά το άλλο στην ύπαιθρο της Κύπρου, κυρίως στην επαρχία Λεμεσού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, και κυρίως οι ηλικιωμένοι να ξεμένουν από μετρητά.

Το θέμα συζητήθηκε χθες Τρίτη στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής με τα μέλη της να αντιδρούν έντονα στις απαντήσεις των εκπροσώπων των τραπεζών.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Εμπορίου, Κώστας Κώστα, σημειώσε ότι προειδοποιούσε το ΑΚΕΛ από την εποχή του ξεπουλήματος του Συνεργατισμού στην Ελληνική να μην ξεχάσουν την ύπαιθρο.

«Έκλεισαν καταστήματα σε Πάχνα, Πισσούρι, Τριμίκλινη, Πύργο Λεμεσού, η περιοχή των κρασοχωρίων δεν έχει ATM. Είναι αδιανόητο. Μας είπαν να πληρώνουν με την κάρτα. Μα σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν περίπτερα ή υπεραγορές ή άλλα καταστήματα που να δέχονται κάρτα. Ψωνίζουν από λαϊκές αγορές ή και πλανόδιους πωλητές» ανέφερε και πρόσθεσε «Και αν αδειάσει η κάρτα τι θα γίνει; Μας είπαν να βάλουν λεφτά μέσα από το smartphone τους. Το ΓεΣΥ και τον Φόρο Εισοδήματος πώς τα κάνουν;... Μα είναι το ίδιο πράγμα να διευθετούν τις υποθέσεις τους τα παιδιά τους από το διαδίκτυο με το να γεμίζουν κάθε λίγο την κάρτα από το κινητό, αν έχουν φυσικά smartphone και αν ξέρουν να το χειρίζονται…».

Και συνέχισε: «Ας άφηναν τρία τουλάχιστον περιφερειακά καταστήματα σε Πάχνα, Τριμίκλινη και Πύργο να εξυπηρετούνται τα γύρω χωριά. Έλεγαν και κάτι για κινητές τράπεζες… τις είδε κανείς;».

Από την πλευρά τους πάντως, οι τράπεζες είπανε στην Επιτροπή ότι το δίκτυο των ΑΤΜ είναι ικανοποιητικό και ευρύτερα η χρήση μετρητών μειώνεται. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, στην Κύπρο υπάρχουν 400 ΑΤΜ. Καταληκτικά, οι βουλευτές ζήτησαν να ανοίξουν περισσότερα ΑΤΜ στις απομακρυσμένες κοινότητες με τον Σύνδεσμο Τραπεζών να δεσμεύεται να στείλει γραπτώς την απάντηση του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top