ΥΠΕΣ: «Προς σωστή κατεύθυνση η έγκριση νομοθεσιών από ΕΚ για μετανάστευση»

ΥΠΕΣ: «Προς σωστή κατεύθυνση η έγκριση νομοθεσιών από ΕΚ για μετανάστευση»

Προς την σωστή κατεύθυνση είναι η έγκριση των νομοθεσιών του πακέτου για τη μετανάστευση και το άσυλο από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι «το αίτημα μας παραμένει όπως οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων ασύλου είναι υποχρεωτικές κι όχι εθελοντικές».

Ο κ. Ιωάννου σημειώνει «το Σύμφωνο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αφού αναγνωρίζεται πλέον η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών αλλά αίτημα μας παραμένει όπως οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων ασύλου είναι υποχρεωτικές κι όχι εθελοντικές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE