ΥΠΕΣ: «Προς σωστή κατεύθυνση η έγκριση νομοθεσιών από ΕΚ για μετανάστευση»

ΥΠΕΣ: «Προς σωστή κατεύθυνση η έγκριση νομοθεσιών από ΕΚ για μετανάστευση»

Προς την σωστή κατεύθυνση είναι η έγκριση των νομοθεσιών του πακέτου για τη μετανάστευση και το άσυλο από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι «το αίτημα μας παραμένει όπως οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων ασύλου είναι υποχρεωτικές κι όχι εθελοντικές».

Ο κ. Ιωάννου σημειώνει «το Σύμφωνο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αφού αναγνωρίζεται πλέον η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών αλλά αίτημα μας παραμένει όπως οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων ασύλου είναι υποχρεωτικές κι όχι εθελοντικές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μάϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE